Türkiye'de Paypal kullanıcılarına kötü haber geldi

PayPal, Türkiye pazarından çekiliyor...

eBay, dünyanın en büyük online açık arttırma ve satış sitelerinden birisi ve her sene dünya genelinde milyonlarca kişi bu site üzerinden bir şeyler satıyor ya da alıyor. eBay, bir süre önce PayPal adındaki ödeme sistemini de kurmuştu. PayPal ile, çok daha kolay bir şekilde satın almaların ya da para transferlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

PayPal, ülkemizde de sıklıkla kullanılan bir ödeme sistemi ve gelen bilgilere göre bazı sorunlardan dolayı PayPal Türkiye pazarında çekiliyor. Firmanın internet sayfası üzerinden söz konusu durum ile ilgili olarak bir açıklama da yapılmış.

Bu açıklamaya göre şu anda PayPal, Türkiye'de faaliyetlerini durdurmuş durumda ve 6 Haziran tarihinden sonra Türkiye'de bulunan PayPal kullanıcıları hesapları üzerinden para gönderme ya da para alma işlemlerini gerçekleştiremeyecekler.

PayPal bu tarihe kadar Türkiye'de bulunan kullanıcıların hesaplarında bulunan bakiyeyi, diğer bankalardaki hesaplarına aktarması gerektiğini belirtiyor.

PayPal'ın bu kararı almasının altındaki nedenin ise Türkiye'de düzenleyici kuruş olan BBDK'ya yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesini gösteriyor. BBDK, PayPal'ın lisans başvurusunu reddederken, şirketten Türkiye'deki faaliyetlerini de durdurmasını istedi ve bu istek doğrultusunda da PayPal, Türkiye'den çekiliyor.

PayPal, ilerleyen dönemde ise Türkiye'de faaliyetlerini tekrar başlatmak için çalışmalarını sürdüreceği yönünde de bilgi vermeyi ihmal etmiyor.

Siz de PayPal kullanıyorsanız, söz konusu tarihe kadar hesabınızda bulunan bakiyeyi transfer etmenizi öneririz.

Whatsapp