Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom e-SIM kart desteği sunacak mı?

Apple yeni ürünleri iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr'nin tanıtımı gerçekleştirilirken, çift SIM kart desteğinin e-SIM ile kullanılabileceğini duyurdu. Peki ama bu özellik Türkiye'de çalışacak mı?

Geliştirdiği akıllı telefon modelleriyle gündemde sürekli kendisine yer edinmeyi başaran Cupertino merkezli Apple firması, tanıttığı yeni modellerde görülen hatalar, meydana gelen sorunlar ve çarpıcı detaylarla birlikte bir türlü gündemden düşmüyor. Firmanın geliştirdiği yeni çentik ekran tasarımını içeren bu modeller, çift SIM kart desteğini bünyesinde bulundururken bu özelliğin kullanılması içinse e-SIM'e başvurulması gerekiliyor.

e-SIM teknolojisi ülkemizde tamamıyla yeni bir teknoloji olarak karşımıza çıkmazken, bu teknoloji aslında daha önce Apple Watch Series 2 ve diğer birçok üründe karşımıza çıkıyordu. e-SIM kart teknolojisi gömülü SIM kart teknolojisi olarakta isimlendirilebilirken, telefona ekstra olarak bir SIM kart takmanız gerekmiyor.

Dünya çapında hali hazırda dünyada birçok ülke de AT&T, Vodafone, Telefonica ve Etisalat gibi önemli operatörler tarafından bu teknoloji desteklenirken, bir çok ülke ise halen bu teknolojiye izin vermiyor. Ülkemizde daha önce Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell tarafından gelen açıklamalara baktığımızda 2018 yılında boy gösterecek olan bu teknolojinin yeni iPhone'ların satışı ile birlikte ülkemizde boy göstereceği düşünülüyor.

e-SIM kart nedir?

e-SIM kart teknolojisi dünya çapında “embedded SIM” teknolojisi olarak bilinirken, ülkemizde ise bu teknoloji halk arasında gömülü SIM olarak adlandırılıyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu SIM kartlar cihazlara entegre olarak gelirken, numara taşıma yada yeni hat alma işlemi gerçekleştirdiğiniz de herhangi bir SIM kart almanıza gerek kalmıyor. Sadece SIM kart PIN'i ile operatöre başvuru yapmanız yeterli oluyor.


GSMA standartlarına uygun tüm operatörler bu teknolojiyi desteklemek için çalışmalara başlarken, tüketiciye bu teknolojinin çok daha profesyonel bir hizmet sunacağı belirtiliyor.

Whatsapp