Turkcell Aboneleri İnternet Erişiminde Sorun Yaşıyor

Saat 19'da başlayan erişim sorunu ile birlikte Türkiye'deki milyonlarca Turkcell abonesi internet erişimini kaybetti. Turkcell Aboneleri, telefonlarında internet erişimi olmadığını rapor ediyor.

[GUNCELLEME] Turkcell, yaşanılan kesinti işe ilgili Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Buna göre yaşanılan sorun sadece veri bağlantısı değil ses iletimini de etkiliyor. İşte Turkcell'in yeni açıklaması: 

Şebekemizde meydana gelen sistemsel bir sorun nedeniyle Türkiye’nin bazı bölgelerinde ses ve data trafiğinde kesintiler yaşanmaktadır. Teknik ekiplerimiz sorunu hızla çözerek ses ve data trafiğini normal seyrine döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

 https://twitter.com/Turkcell/status/860182061960880129

Türkiye'nin en büyük mobil operatörü Turkcell aboneleri yaklaşık bir saattir internete giremiyor. Saat 19:00 itibariyle başlayan erişim sorunu sonrası Turkcell, sosyal medya üzerinden ulaşan abonelerine sorunun kendilerinden kaynaklandığını belirten bir açıklama yaptı. 

İnternet erişiminde sorun yaşandığı anlarda artık bir paronoya halini alan "acaba bir şeyler mi oluyor" durumu Turkcell abonelerinin internete yaklaşık bir saattir girememesi nedeni ile yerini telaşa bıraktı. Neyse Turkcell, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile teknik bir çalışma nedeni ile bir arıza oluştuğunu ve durumun düzeltilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

İşte İnternet kesintisi hakkında Turkcell'in yaptığı açıklama: 

Teknik bir çalışma nedeni ile yaşanılan durum bilgimiz dahilindedir. İlerleyen saatlerde tekrar denemenizi öneririz.

 Açıklamadan da anlaşıldığı üzere Turkcell aboneleri önümüzdeki bir kaç saat daha internet erişiminde sorun yaşamaya devam edebilir. Bu süre içinde kullanıcıların Wifi bağlantısı kullanmaktan başka da çaresi yok gibi görünüyor. 

Bu aradan Turkcell internetim aniden kesilmesi sonrası milyonlarca insan sosyal medya üzerinden şirketin destek hattını soru yağmuruna tuttu. Tabi bu arada dedikodu kazanı da kaynamaya başlamış durumda. Sosyal medyada bazı kullanıcılar yaşanılan sorun nedeni ile Turkcell Müşteri hizmetlerini aradıklarını ve "valla biz de bilmiyoruz" yanıtını aldıklarını iddia ediyor. Neyse ki Turkcell gerekli açıklamayı yaptı. 

Whatsapp