Türk Telekom AKK'yi kaldırmak için kollarını sıvadı

Türkiye'nin en popüler servis sağlayıcısı Türk Telekom'un aldığı çarpıcı kararla birlikte, 2018 yılının Ocak ayında kesinlikle Adil Kullanım Kotası (AKK)'nı kaldıracağı söyleniliyor.

2009 yılı itibariyle Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulaması başlatılırken, alınan yeni kararlarla birlikte bunun kaldırılması için çalışmalar başlatılmıştı. Çoğu servis sağlayacısı alınan karar itibariyle AKK olmayan özel paketlerini duyururken, Adil Kullanım Kotası olan paketlerde de internet hızını daha üst seviyeye çıkartmıştı. 

AKK adına çok önemli karar almak isteyen Türk Telekom, yeni yılın ilk ayı itibariyle tüm paketlerindeki bu sınırlandırmayı kaldırmayı planlıyor. Türk Telekom tarafından böylesine önemli bir kararın alınması ve uygulamaya koyulmasıyla birlikte SuperOnline ve Uydunet gibi  diğer servis sağlayıcılarının da bu kararı uygulamaya koyması düşünülüyor.

TürkNET aldığı karar ile birlikte ilk etapta Adil Kullanım Kotası'nı genişletirken, daha sonra aldığı farklı bir kararla birlikte tüm paketlerinde bu kotayı kaldırmıştı. Bu karar aldından oldukça önemli bir popülerlik kazanan TürkNET sektörde böylelikle oldukça önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu.

Türk Telekom'un aldığı bu karar firma içerisinde çalışan bir kişi tarafından kamuoyuna sızdırılırken, kesinlikle AKK uygulaması için 2018 yılının Ocak ayının son olduğu söyleniliyor. Sızdırılan en önemli bir diğer detay ise AKK'nin kaldırılmasının sadece yeni veya taahhütsüz üyeler için değil, taahhütlü üyeler içinde geçerli olacağı belirtiliyor.

Zaten  servis sağlayıcıları paketlerindeki AKK uygulamasını 2018 yılının Ocak ayında kaldırmasa bile, BTK tarafından alınan karar nedeniyle zorunlu olarak 2018 yılının Aralık ayında bu uygulamaya son vermek zorunda kalacak. Bakalım Türk Telekom tarafından alınacağı düşünülen bu karar, diğer servis sağlayıcılarını nasıl etkileyecek?

Whatsapp