Türk kullanıcıları, Apple'dan 2018'de ne istiyor?

Teknoloji dünyasında Türk kullanıcıların en çok tercih ettiği isimlerden birisi olmayı başaran Apple firmasından bakın 2018 yılında ülkemizdeki kullanıcıların beklentileri neler?

Tartışmasız bir şekilde Apple markalı tüm ürünlerin en çok satın alındığı ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu söyletsek hata yapmayız. Her geçen gün ülkemizde satışa sunduğu ürünlerle daha yaygın bir hale kavuşmayı başaran şirket, kendi ürünleri için talep edilen KDV ile ÖTV gibi vergiler yüksek olmasına rağmen bu başarıyla adından söz ettiriyor.

Ancak Apple markalı tablet bilgisayar, akıllı saat, akıllı telefon yada dizüstü bilgisayar modellerinden herhangi birisini kullananlar üzerinde gerçektiğimiz araştırmalarda Türk kullanıcıların dev şirketten isteklerini bir başlık altında topladık.

Fiyatların Türkiye'ye özel hazırlanması talep ediliyor

Apple markalı bir cihaz satın almak isteyen tüketicinin akıllarını en çok karıştıran sorunun fiyat etiketi olduğunun ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Çünkü ülkemizde yüksek döviz kurları ve talep edilen vergilerin yüksek olması nedeniyle, son kullanıcı beklediği fiyat etiketinin çok daha yükseğini ödeyerek bir cihaz almak zorunda tutuluyor.

Devlet yetkilileri ile Tim Cook ve şirketin diğer yetkililerinin çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmesini ve vergi oranlarında biraz daha esnek davranılmasını bekliyor. Bu görüşmelerin olumsuz sonuçlanması halinde ise cihazların fiyatlarında Türkiye'ye özel bir fiyat etiketiyle satışa sunulmasını öneriyor.

Siri'nin Türkçe'si daha çok geliştirilmeli

Türk kullanıcılarının en çok beklediği konu başlıklarından birisi olarak ise Siri güncellemesi karşımıza çıkıyor. Siri'nin çok daha işlevsel bir hal alması ve artık verilen komutları daha hızlı yerine getirmesi bekleniliyor. Bunun yanı sıra ise Siri'nin Türkçe'sinin geliştirilip daha iyi bir hale getirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Tamir masrafları, daha ucuz olmalı

Apple Store ve anlaşmalı diğer garanti noktalarını ziyaret ettiğimizde garanti kapsamındaki cihazlarımızı tamir ettirmek için oldukça yüksek fiyatlar talep ediliyor. Örneğin iPhone X ekranı kırıldığında tüketiciden 1.180 TL ücret talep edilirken, kombile cihaz değişimi için talep edilen ücret ise 2.329 TL değerinde. Bu ücretlerin yüksek dolar kuru nedeniyle ülkemizde yüksek olmasından dolayı Türk kullanıcılar oldukça şikayetçi.

Apple Pay 2018 yılında Türkiye'ye gelmeli

Mobil ödeme sistemi olarak kullanılacağı belirtilen Apple Pay ödeme sisteminin 2018 yılında Türkiye'ye gelmesi bekleniliyor. Öte yandan bu sistem için dev şirketin ülkemizdeki bankalarla görüşmeler gerçekleştirmesi önerilirken, soyut adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiği belirtiliyor.

Whatsapp