Turistler Selfie çekimi için yavru yunusu öldürdü

Selfie çekmek için sahilde toplanan grup, yavru bir yunusun ölümüne neden oldu.

Akıllı telefonlar artık hayatımızın oldukça önemli bir parçası haline gelirken, birbirleri ile devamlı olarak temas haline olan teknoloji meraklıları her gün bu cihazların başında çok daha fazla zaman harcıyor. Akıllı telefon ile artık insanlar bilgisayarlara ihtiyaç duymuyorlar ve bu cihazların ekranı büyürken, diğer donanım özellikleri de gelişmeye devam ediyor.

https://twitter.com/C5N/status/823648172408967168

Akıllı telefonlar ile son dönemde oldukça popüler olan bir kelime de hayatımıza girdi. Selfie olarak adlandırılan bu olgu, kişinin akıllı telefonunun ön kamerası ile kendisini de içine alacak şekilde fotoğraf çekmesi. 

Daha önceleri cihazların ön kameraları pek önemli değildi. Üreticiler sadece arka kameraya önem verirken, Selfie tutkusunun artması ile ön kamerayı da geliştirerek cihazlarını sunuyorlar. Baktığımızda Çin'de geçtiğimiz sene Oppo R9 en çok satan cihaz olurken, 16MP ön kamerası ile bu akıllı telefon Selfie odaklı olarak sunulmuştu.

Selfie çeken insanlar bu çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden diğer insanlarla paylaşırken, Selfie çekimleri oldukça kötü sonuçlar da doğurabiliyor. Bunlardan birisi de Arjantin'de yaşandı.

La Capital üzerinden gelen bilgilere göre bir grup turist, sahilde bir yavru yunusa rastladı. Grup, yunusu denize geri döndürmek yerine, karaya daha fazla çekerek, Selfie çektirmek istedi. Bunun sonuncunda da yunusun öldüğü belirtiliyor.

Daha önce de yaklaşık bir sene önce yine bir başka yavru yunusun Arjantin sahilinde öldüğü bilgisi gelmişti.

Whatsapp