Turing Phone, Rüyaların Telefon Olmaya Geliyor

Finlandiya merkezli Turing Robotics Industries (TRI) rüyaların akıllı telefon adayını duyurdu.

Akıllı telefon pazarında Android işletim sisteminin de yüksek sistem gereksinimleri nedeni ile son yıllarda "donanım savaşları" yaşandığı bir gerçek. Fakat bugün Finlandiya merkezli bir teknoloji firmasından gelen haberler bu rekabete nokta koyacak gibi görünüyor. Zira Turing Robotics Industries (TRI) tarafından yapılan açıklamada 2017 yılında piyasaya sunulacağı belirtilen Turing Phone Cadenza ve 2018 yılında satışa çıkması planlanan Turing Phone Chacconne akıllara durgunluk verecek donanım özelliklerine sahip olacak. 

Turing Robotics Industries (TRI) uzun bekleyişin ardından Android yerine Kolla Sailfish OS ile ilk akıllı telefonunu Temmuz ayında piyasaya sunmuştu. Şirketin önümüzdeki yıllarda satışa sunmayı planladığı akıllı telefonlara temkinli yaklaşsak da sözü edilen teknik özellikleri ile gerçekten hayallerin telefonu geliyor demekten de kendimizi alamıyoruz. 

2018 yılında piyasaya sunulacağı belirtilen Turing Phone Chacconne teknik özellikleri arasında 6.4 inç büyüklüğünde 4K ( 3840 x 2160P) ekran, üç adet Snapdragon 830 yonga seti, 60MP Quad lens kamera, 18GB RAM ve 1.2TB depolama alanı bulunuyor. Bu kadar güçlü donanım için de 3.600 mAh Graphene Supercapacitor + 1.600 mAh Li-Ion + Hydrogen Fuelcell teknolojisine sahip yeni bir batarya kullanılacak. 

Turing Monolith Chaconne Özellikleri:

  • 6.4 inç 4K (3840x2160px) ekran
  • Triple Qualcomm Snapdragon 830 yonga setleri
  • 18GB RAM (3 x 6GB LPDDR4X)
  • 1.2TB depolama alanı (3 x 256GB onboard + 2 x 256GB microSD)
  • 60MP "quad arka kamera" "Triplet Lens / T1.2" ve "iMAX 6K"
  • 20MP "dual ön kamera"
  • WiGig desteği
  • "Gelişmiş Ses-Kimlik Doğrulamalı Telefon Açma / Kapama özelliği"
  • 3.600 mAh Graphene Supercapacitor + 1.600 mAh Li-Ion + Hydrogen Fuelcell batarya 
  • Graphene Oxide Liquid Metal 2.0 gövde yapısı
  • Quad Nano-SIM desteği 
  • Artırılmış Gerçeklik: Paralel izleme & Haritalama API desteği 

Turing Robotics Industries tarafından 2017 yılında piyasaya sunulacağı açıklanan Turing Phone Cadenza ise biraz daha "mütevazi" teknik özelliklere sahip olacak. 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD ekrana sahip olacak olan Turing Phone Cadenza, dual Snapdragon 830 yonga seti, 12GB RAM, 512GB depolama alanı ve 256GB x2 microSD kart ile 60MP Quad arka kamera öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Genel olarak diğer özellikleri Turing Phone Chacconne ile benzer olan Turing Phone Cadenza farklı olarak 2.400 mAh Graphene Supercapacitor + 1.600 mAh Li-Ion Hydrogen Fuelcell bataryaya sahip olacak. 

Akıllı telefonlar için yapay zeka alanında son derece önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Turing Robotics Industries yöneticisi Steve Chao, "mükemmel bir akıllı telefon tasarladık" diyerek 2017 yılından itibaren kullanıcılara sunmaya başlayacakları Turing Phone Chacconne ve Turing Phone Cadenza ile akıllı telefon pazarındaki dengeleri alt üst edecekleri iddiasını ortaya atıyor. 

Jolla'nın Sailfish OS tabanlı yenilikçi yapay zeka yeteneklerini de beraberinde getiren Swordfish OS işletim sistemi ile sunulması planlanan bu muhteşem telefonların fiyatı konusunda ise şimdilik herhangi kesin bir bilgi bulunmuyor. Fakat şimdiden 1.300$ civarında olacağı yönünde tahminler gelmeye başladı. 

Whatsapp