TTNET yavaşladı, internet çöktü

İnternettte iki gündür yaşanan genel sorun, özellikle TTNET kullanıcılarının kabusu oldu. TTNET kullanıcıları internetlerinin oldukça yavaşladığını ve kimi zamanlarda da çöktüğünü belirtiliyor.

TTNET kullanıcıları oldukça büyük bir problemle karşı karşıya kalırken, iki gündür internetlerin de ciddi anlamda kesintiler yaşanıp yavaşlamalar görüldüğü belirtiliyor. Sorunun önüne geçilmesi için ciddi çalışmalar gerçekleştirilirken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih SAYAN bugün yaşanan sorun ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.


SAYAN gerçekleştirdiği açıklamada; '' Ülke genelinde yaşanılan internet kesintilerinin farkındayız. İnternette yavaşlamalar görülürken, yavaşlamanın sebebi ise operatörlerin yurtdışındaki fiber hat ile yaşadıkları enerji sorunu olarak görülüyor. Yurtdışı internet çıkışlarımızda çeşitli iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi gerekirken,her türlü fiziksel engelin iletişimi aksatmayacağı şekilde planlanması gerekmektedir." dedi.


TTNET hız testi nasıl yapılır?
Sizde bu linke tıklayarak Türk Telekom'un hız testi sayfasına gidebilir ve internetinizin yavaş olup olmadığını çözebilirsiniz. TTNET hız testini gerçekleştirmek için linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekrandaki talimatları uygulayın ve ''Test'e Başla'' butonuna tııklayarak hız testi sonuçlarını öğrenin.

Whatsapp