Tizenli Samsung Z2 akıllı telefonun resmi videosu ortaya çıktı

Samsung Z2, Tizen işletim sistemi ile yakında duyurulacak...

Samsung, yakında yeni ve önemli bir akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirecek. Bu yeni akıllı telefon Intel ve Samsung'un bir süredir ortak olarak geliştirilen Tizen mobil işletim sistemi üzerinde çalışırken, Samsung'un Tizenli üçüncü akıllı telefonu olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=p2KQCxVE2Uo

Samsung her ne kadar Android işletim sistemine sahip, Galaxy modelleri ile pazarın lideri olsa da bir süredir, bir nevi Android'e karşı sigorta niteliği de taşıyan Tizen mobil işletim sistemini geliştiriyor. Daha önce Nokia ve Intel tarafından geliştirilen MeeGo, Nokia'nın ayrılması ve Samsung'un dahil olması ile Tizen adını almıştı.

Samsung'un yeni akıllı telefonu Samsung Z2 adı ile gelecek ve bu cihaz Samsung Z1 ve Samsung Z3'ün ardından sunuluyor. Cihaz duyuru öncesinde detaylanmaya devam ederken, şimdi de resmi videosu ortaya çıktı. 

Akıllı telefonun donanım özelliklerine bakacak olursak eğer, Samsung Z2, 3.97" ya da 4.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Ayrıca cihaz gücünü de 1.5Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili yonga setinden alırken, 1GB sistem belleği ve 8GB dahili veri kapasitesi akıllı telefonun diğer bazı özelliklerinden olacak.

VGA çözünürlükte ön kamera ile sunulacak olan Samsung Z2 akıllı telefonun ayrıca bataryasının da 1.500mAh ya da 2.000mAh olacağı belirtilmekte.

Whatsapp