Tizen 3.0 Güncellemesi Gear S3'ün Pil Performansını Düşürdü

Gear S3 akıllı saat için Samsung tarafından yayınlanan Tizen 3.0 güncellemesi kullanıcılardan gelen raporlara göre saatin pil performansını bir hayli düşürdü.

Bundan birkaç hafta önce Samsung, Gear S3 akılı saati için yeni Tizen 3.0 güncellemesini göndermeye başlamıştı. Güncelleme, bir sürü yeni özelliği akıllı saate getirdi ancak son günlerde ortaya çıkan raporlara göre Tizen 3.0 güncellemesi Gear S3 modelinin pil performansını bir hayli düşürdü.

Raporda, akıllı saati kullanan bazı kullanıcıların en son gelen Tizen 3.0 güncellemesinden sonra saatin pil performansının düşmesinden şikayetçi oldukları belirtiliyor. Bu durum bir çok kullanıcının canını sıkmış durumda. Zaten uzun günler boyunca dayanan pil performansı sunmayan akıllı saatin yeni güncelleme ile pil ömrünün düşmesi pekte hoş bir durum değil.

Samsung bu konuda henüz bir açıklama yapmış değil. Dolayısıyla sorunun ne denli yaygın olduğunu söylemek zor. Ancak Tizen 3.0 güncellemesinin her cihazda aynı şekilde pil performansını düşürdüğünü söyleyemeyiz. Yada en azından pil performansının düştüğünü söyleyen kullanıcıların sayısının Gear S3 kullanıcılarının sayısına oranla şuan için az olduğunu söyleyebiliriz.

Tizen 3.0 güncellemesinin ardından kullanıcıların saatlerinde özelleştirilmiş saat arayüzlerini kullanmasını engelleyen bir sorunla ilgili şikayetlerde var. Bu sorunu çözmek için Tizen 3.0 güncelleştirmesini yaptıktan sonra cihazınızı bir kere fabrika ayarlarına döndürmeniz tavsiye ediliyor. Eğer sizde Gear S3 akıllı saatini kullanıyorsanız Tizen 3.0 güncellemesinin ardından cihazınızda ne gibi değişiklikler olduğunu yorumlarda yazarak belirtebilirsiniz.

Whatsapp