Tim Cook: ''İnsanlar bilgisayar gibi düşünmeye başlıyor''

Apple'ın CEO'su olan Tim Cook, Massachusetts Institute of Technology'in mezuniyet töreninde teknolojinin olası zararları hakkında bilgiler verdi.

Teknoloji dünyasının en büyük ismi olan Apple'ın CEO'su olarak görev yapan Tim Cook, MIT(Massachusetts Institute of Technology) tarafından gerçekleştirilen mezuniyet törenine katıldı. Bu mezuniyet töreninde bir konuşma gerçekleştiren Tim Cook, konuşmasında teknolojinin olası zararları gibi çok önemli bir konuya değindi.


Konuşmasına teknolojinin her zaman sanıldığı gibi bir çözüm olmadığını ve bazen sorunun kendisi olduğunu söyleyerek başlayan Tim Cook, Apple'ın mühendislerinden doğru olanı yapmak için çok cesur olmaları gerektiğini talep ettiklerini belirtiyor. MIT(Massachusetts Institute of Technology)'den mezun olan çok sayıda insana istihdam sağladıklarını belirten Cook, burada öğrencilere zor olanın peşinden koşması öğretiliyor ve buda bizim vizyonumuzla oldukça uyumlu dedi.


Tim Cook mezunlar arasında teknolojiye yön verecek bir çok farklı kişinin çıkabileceğine değinirken, öğrencileri insan ihtiyaçlarına odaklı olarak teknoloji geliştirmesi açısından uyardı.


Yaklaşık 20 dakikalık konuşmasının sonunda yapay zeka teknolojisi ile birlikte önemli açıklamalar gerçekleştiren Tim Cook; '' Bilgisayarlara tıpkı bir insan gibi düşünme yeteneği kazandıran yapay zeka teknolojileri konusunda oldukça endişeliyim. Toplumu neredeyse tamamıyla değiştiren bu teknolojiler insanların bilgisayar gibi düşünmesini sağlayabilir.'' ifadelerini kullandı.

Whatsapp