Tim Cook, Apple markalı sürücüsüz otomobiller hakkında konuştu

Apple CEO'su Tim Cook, uzun bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer alan Apple markalı sürücüsüz otomobiller hakkında bir röportaj verdi.

Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar pazarının en iddialı ismi olarak nitelendirebileceğimiz Apple firmasının, yeni bir sürücüsüz otomobil konsepti üzerinde çalıştığı uzun yıllardır söyleniyor. Firma cephesinden konuyla ilgili ilk defa resmi bir açıklama gelirken, bu açıklamayı firmanın CEO'su Tim Cook gerçekleştirdi.


Tim Cook uzun bir süreden beri Apple'dan beklenen sürücüsüz otomobil konseptinin geçtiğimiz yıl itibariyle firmanın ilgisini çektiğine değinirken, bu teknolojiyi yapay zeka projelerinin anası olarak ve çok önemli bir teknolojik gelişim olarak niteledi. Sürücüsüz otomobil teknolojileriyle birlikte pazarın yeniden şekilleneceğine de vurgu yapan Tim Cook, McKinsey & CO'nın pazarın 6.7 milyon dolar büyüklüğüne ulaşacağı açıklamalarını  da destekledi.


Apple gündeminde 2014 yılından beri yer alan bu projenin geliştirilmesi ve gerçekliğe kavuşması için 1000'den fazla mühendislik ekibi çalışılırken, 2016 yılında ekibin başına getirilen Bob Mansfield ile birlikte çalışmaların daha fazla hızlandırıldığı belirtildi. Apple'ın Nisan ayında yaptığı başvuruya olumlu dönüş yapan Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Bürosu'nın ardından üç adet sürücüz otomobil test için yollara çıkmıştı.

Tim Cook, Bloomberg'deki konuşmasında, "Burada ciddi bir değişim fırsatı yatıyor. Sürücüsüz otomobiller, elektrikli taşıtlar ve sürüş paylaşım gibi üç değişim vektörü, aynı anda hayatımızı değiştiriyor. Bakış açısıyla bu teknolojiyi ne yapacağımızı söylememiz mümkün değil."dedi.

Whatsapp