Tesla, Avustralya'da Dünyanın En Büyük Bataryasını Üretiyor

Tesla, Avustralya'da mevcut bataryaları üç katı büyüklüğe ulaşan dünyanın en büyük lityum-ion bataryasını üretiyor.

Dünyanın en büyük lityum iyon bataryası, son test aşamalarına, Güney Avustralya'daki Jamestown yakınlarındaki bir rüzgar çiftliğinde giriyor. 

Tesla Kurucusu Elon Musk, yaklaşık olarak 50 milyon dolara mal olacak dünyanın en büyük li-ion bataryasının en geç yüz gün içinde hazır olacağını açıkladı. Bataryanın devlet ve enerji sektöründeki tüm düzenleyici testlerden geçerlilik belgesi aldığı varsayılarak 1 Aralık tarihine kadar faaliyete geçmek için hazırlandığı belirtiliyor. Sonuç olarak bu bataryanın bir hafta içinde tamamen faaliyete geçmeş olması gerekiyor. 

Burada, bir saatten fazla bir süre ile 30.000 konuta güç sağlayabilen 100 megavat veya 129 megawatt saatlik bir bataryadan söz ediyoruz. Bu bataryanın yapılış amacı ise geçen yıl uzun bir elektrik kesintisi ile karşı karşıya kalan ve yaz boyunca da belirgin bir şekilde enerji sıkıntısı yaşayacağı öngörülen Güney Avustralya eyaletindeki enerji şebekesini desteklemek olduğu belirtiliyor. Batarya, Fransız şirket Neoen Hornsdale tarafından yapılan rüzgar çiftliğinde üretilen enerjiyi depolayacak, daha sonra enerji üretimi yavaşladığında şebekeyi güçlendirmek için etkinleştirilebilecek veya daha ucuz kaynaklardan elde edilen gücü depolayarak enerji maliyetlerini düşük tutabilecek. 

Elektrik ve piller Tesla'nın planlarının merkezinde bulunuyor ve üretilen bu devasa batarya şirket için büyük bir başarı. Elon Musk'un Tesla Semi ve Roadster'ı geçen hafta duyulduğunu da göz önüne alırsak, şirketin fosil yakıtları kullanımını olabildiğince azaltmak istediğini görüyoruz. Buna benzer batarya sistemleri, gelecekteki araç ve kamyonlar için şarj istasyonları kurma planlarının bir parçasını oluşturacak.

Whatsapp