TENAA'da Ön Yüzünde Parmak İzi Tarayıcı Olan Honor V10 Versiyonu Göründü

Huawei'nin yeni akıllı telefonu Honor V10, TENAA üzerinde bu sefer de ön yüzünde parmak izi tarayıcı olan bir versiyonu ile listelendi.

Huawei, ait markası Honor ile de iddialı akıllı telefon modeller sunuyor ve çok yakında Honor ailesine yeni bir cihaz daha katılacak. Aslında bir kaç haftadır Honor V10 hakkında söylentiler gündeme geliyordu. Çin sertifika kurumu TENAA üzerinde görülen Honor V10 hakkında bir çok detay ortaya çıkmıştı. Akıllı telefonun 18:9 en boy oranına sahip ekranı da bu bilgiler arasında. 

Daha uzun 18:9 ekranların akıllı telefon modeller de kullanılmaya başlanması ile birlikte en güvenilir ve kullanımı kolay biyometrik kimlik doğrulama sistemi olan parmak izi tarayıcı sensörleri, akıllı telefonların arkasına taşınmaya başladı. Bunun nedeni ise uzun ekran boyutu ve bu nedenle daralan alt ve üst çerçeveler nedeni ile telefonun alt tarafında parmak izi sensörü yerleştirecek kadar alan kalmaması gösterildi. 

Ancak görünüşe bakılırsa Honor bu sorunun üstesinden gelmeye hazırlanıyor. İlk Honor V10 sızıntılarında cihazın ön yüzünde fiziksel tuş yer almayacağı iddia ediliyordu. Bunun nedeni olarak ise Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro modellerinde de kullanılan 18:9 ekranın, bu cihazda da kullanılıyor olması gösterildi. 

Huawei Honor V10,yarın Çin'de resmi olarak duyurulacak. Cihazın büyük olasılıkla, Kirin 970 yonga seti, 6GB veya 8GB RAM ve yine Mate 10 serisinde yer alan 20MP + 16MP çift kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Honor V10'un ayrıca Android 8.0 Oreo işletme sistem ile duyurulması bekleniyor. Yarın yapılacak tanıtım ise cihazın fiyatı ve çıkış tarihi hakkındaki detaylara ev sahipliği yapacak. 

Whatsapp