TENAA Listesinde Samsung Galaxy S9 Lite Olduğu İddia Edilen Bir Telefon Ortaya Çıktı

Samsung'un yeni akıllı telefonu TENAA listelerinde görüntülendi. Cihazın boyutları Galaxy S8 Plus ve S9 Plus ile aynı gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S9 serisine daha uygun fiyatlı yeni bir modelin ekleneceğine dair daha önce birçok sızıntı olmuştu. Çin sertifikalarından biri olan TENAA'nın internet sitesinde yeni bir Samsung marka akıllı telefon ortaya çıkmış durumda. Görsellere bakacak olursak bu cihazın bir Galaxy S8 varyantı olacağını söyleyebiliriz.

TENAA tarafından paylaşılan görüntülere dikkatle bakıldığında, Galaxy S8 serisi ile birlikte kameranın yanında yer alan parmak izi okuyucusunu bu cihaz üzerinde de görebiliyoruz. Yeni telefonun Galaxy S9 Lite olarak adlandırılması beklenirken parmak izinin konumu sebebiyle bu modelin bir Galaxy S8 varyantı olma ihtimali bir hayli yüksek duruyor.

Cihaz ilginç bir şekilde S8 Plus ile aynı ekran boyutuna sahip. 6.28 inç 2220 x 1080 piksel Full HD çözünürlüğe sahip OLED ekran paneli ile gelen cihaz 162.4 x 77.0 x 7.55mm boyutlara ve 188 gram ağırla sahip olacak. Bu boyutlar Galaxy S8 Plus ve Galaxy S9 Plus modelleri ile yanı gibi görünüyor. Pil tarafında da diğer modellere kıyasla daha büyük olan 3700 mAh kapsiteli bir pil cihazda yer alacak.

Hatırlayacak olursanız, Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde kameranın yanında parmak izi okuyucusu kullanıldığı için birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi olmuştu. O sebeple Samsung'un aynı hataya düşerek yeni cihazında öyle bir parmak izi konumlandırması yapmasını beklemiyoruz.  Şimdilik cihazın tanıtım tarihi veya daha fazla detayına ilişkin başka bir bilgi bulunmuyor.

Whatsapp