Telegram kripto parası önemli derece de yatırım aldı

Mobil dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram, mobil dünyadan sonra gözünü şimdi de kripto para birimi dünyasına çevirdi.

Mobil kullanıcıların yakından tanıdığı ve milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan Telegram, anlık mesajlaşma platformundan sonra gizemli bir şekilde kapılarını kripto para sektörüne de açtı. Bu sektörün oldukça önemli güç kaybetmesi ve yatırımların kan kaybetmesine rağmen uygulama 2 milyar dolara yakın bir yatırım alırken, bu para biriminin sektöre olan güveni yeniden arttıracağı düşünülüyor.

Tamamıyla reklamsız bir şekilde yayınlanan Rusya menşeili Telegram uygulamasının tek gelir kapısı olarak karşımıza yapılan bağışlar çıkarken, uzmanlar coin satışında bugüne kadar elde edilen en önemli yatırımlardan birisini bu para biriminin gerçekleştirdiğini belirtti. İki sefer 850 milyon dolar civarında bir satış gerçekleştirilen Telegram, böylece toplamda 1.7 milyar dolar yatırıma ulaşmış oldu.

Üçüncü bir satış daha yapmaya hazırlanan Telegram'ın gerçekleştireceği satış rakamının yine 850 milyon dolar seviyesinde olacağı ve böylelikle kripto para hacminin 2.5 milyar dolar civarını aşması bekleniliyor. 

Telegram coin satışına katılabilmek adına en az 1 milyon dolarlık bir yatırım yapılması gerektiği ifade edilirken, Telegram coin'in.  hangi borsalarda boy göstereceği ve ne kadar olacağı da merak konusu. Oldukça güçlü bir yatırımla birlikte sektöre merhaba diyecek olan bu para biriminin mobil ödeme gibi birçok önemli alanda kullanılacağı ve bu güçlü yapısıyla birlikte sektörün en güçlü isimlerini bile zorlayacağı düşünülüyor.

Whatsapp