Telegram Güncellenen Bot Platformu ile Oyun Desteği Kazandı

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, bot platformunda yapılan güncelleme ile oyun desteğine kavuştu.

Anlık mesajlaşma uygulamaları, kullanımı her geçen gün artan akıllı telefonlar sayesinde dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alıyor. Aktif kullanıcı sayısında WhatsApp'ın lider olduğu mesajlaşma uygulamaları arasında Telegram Messenger ise getirdiği yenilikleri üst seviye güvenlikle birleştirerek kullanıcılara sunması ile ön plana çıkıyor.

Telegram Messenger'ın mesajlaşma uygulamalarına kazandırdığı yeniliklerden biri olan "bot platformu" bu uygulamanın rakiplerinden de belirgin bir şekilde ayrılmasını sağlıyor. Telegram Messenger İos ve Android platformlarında 3.13 sürümüne güncellendi. Yenş güncelleme ile Telegram Messenger'ın bot platformu da güncellendi ve yapılan değişiklikler ve sağlanan API'lerle geliştiricilerin kısa süre içinde HTML5 tabanlı oyunlar geliştirmesine olanak sağlandı. 

Geliştiriciler sıfırdan bir kaç saat içinde basit 2D oyunlar ya da ya da karmaşık 3D oyunları Telegram Messenger için  geliştirebilirler. Telegram Messenger'ın oyun özelliğinin dikkat çeken bir başka noktası ise bu oyunların uygulamanın kapladığı alanı etkilenmemesi ve ayrıca telefon hafızasında da yer kaplamaması olarak gösteriliyor. 

Telegram Messenger oyunları tek oyuncu ya da çok oyunculu olabilir. Tek bir kişiyle veya bir grup arkadaşıyla birlikte çok oyunculu oyunlar oynayabilirsiniz. Bir oyuna başlamak için herhangi bir sohbet ekranında "@gamebot" botunu çağırarak listeden istediğiniz bir oyunu seçebilirsiniz. Telegram Messenger oyunları oynayabilmek için Telegram Messenger'ın İos ve Android platformları için en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. 

Yayınlanan bu güncelleme ile gelen bir başka önemli değişiklik ise İos platformunda yapıldı. Telegram Messenger'ın 3.13 sürüm numaralı güncellemesi ile uygulamaya Siri entegrasyonu eklendi. Bu sayede Siri ile uygulama üzerinden mesaj göndermek de artık mümkün. 

Whatsapp