Telefonda taksitlendirme sınırlaması yeniden düzenlendi

BDDK gerçekleştirdiği yeni açıklama ile birlikte akıllı telefonlarda taksitlendirme sınırlamasında düzenliğe gidildiğini ve artık maksimum 6 ay taksitlendirme yapılabileceğini duyurdu.

Bildiğiniz üzere son dönemlerde artan döviz kurları ardından, birçok önemli meselede çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilmeye başlanıldı. Cari açığın artmasındaki en önemli sebepler arasında akıllı cep telefonu sektörü görülürken, ortalama olarak 2 yılda bir değiştirdiğimiz akıllı telefonların neden olduğu cari açığın azalması için bir düzenlemeye gidildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ya da kısa adıyla BDDK gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte 2014 yılından bu yana Türkiye'de kredi kartına taksitle satın alınamayan telefonlara bir düzenleme getirdi. Yeni düzenleme ile birlikte tüketiciler için sağlanan faturaya ek ödeme seçenekleri ile tüketici kredisine de bir düzenleme getirilirken, her türlü seçenekte taksitlendirme seçeneğinin maksimum 6 olacağı duyuruldu.

BDDK'nın resmi sitesinde yapılan basın açıklamasındaki ifadeler aşağıdaki gibi:

"Konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında konutun 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 684 üncü maddesinde düzenlenen bütünleyici parçası niteliğini haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler, eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ve kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların finansmanı amacıyla doğrudan ilgili kurum veya kuruluşun hesabına ödeme yapılmak şartıyla kullandırılan krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi otuz altı ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi kırk sekiz ayı, cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz. Bu kredilerin yeniden yapılandırılmasında aynı vadeler uygulanır.”

Whatsapp