Telefonda Kronometre Nerede?

Android işletim sistemine sahip telefonunuzda veya iPhone’da kronometre nerede diye merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Ders çalışan öğrenciler, yemek yapanlar ve sporcular için kronometre kullanmak oldukça önemlidir. Zamanı hassas biçimde ölçmeye yarayan kronometre uygulaması ise birçok akıllı telefonda halihazırda yüklüdür. Android işletim sistemine sahip telefonunuzda veya iPhone’da kronometre nerede diye merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Android Kronometre

Samsung kronometre nerede gibi sorular soruyorsanız, Android telefonda kronometre nasıl çalıştırılır sorusunun cevabını arıyorsunuz. Android’te kronometre başlatmak için Saat uygulamasını kullanabileceğiniz gibi, Chrome veya Firefox tarayıcınızdan kronometre başlatabilirsiniz.

Eğer Saat uygulaması ile kronometre başlatacaksanız, alttaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Telefonunuzda Saat uygulamasını açın
  • Kronometre yazan kısma dokunun
  • Kronometreyi başlatın

Kronometreyi başlattıktan sonra kronometreyi durdurabilir, kronometre çalışırken tur oluşturmak için Tur yazısına dokunabilirsiniz. Dilerseniz tur sürelerini kaydedebilir, Android kronometre rekoru kırmaya çalışıyorsanız, rekor denemelerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

iPhone Kronometre

iPhone kronometre nerede diye merak ediyorsanız, Saat uygulamasını hiç kullanmamış olabilirsiniz.  iPad veya iPhone’da kronometreyi başlatmak için alttaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Telefonunuzda Saat uygulamasını açın
  • Kronometre yazan kısma dokunun
  • Başlat butonuna dokunarak kronometreyi başlatın.

Kronometreyi başlattıktan sonra tur sürelerini kaydetmek için Tur butonuna basabilirsiniz. En son süreyi kaydetmek için Durdur’a, kronometreyi sıfırlamak için Sıfırla butonuna basabilirsiniz.

Huawei Kronometre

Google servislerinin artık Huawei telefonlarda kullanılamaması sebebi ile Android Saat uygulamasını Huawei telefonlarda bulabilmek mümkün değil. Ancak, Huawei’nin kendi Saat uygulaması ile kronometre başlatmak oldukça kolay. Huawei’de kronometreyi başlatmak için alttaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Huawei Saat uygulamasını açın
  • Kronometre bölümüne gidin
  • Başlat düğmesine dokunarak kronometreyi başlatın.

Kronometreyi başlattıktan sonra Durdur düğmesine basarak kronometreyi sıfırlayabilir, Duraklat düğmesi ile kronometreyi duraklatabilirsiniz.

-Advertorial

Whatsapp