Telefon İMEİ Kayıt Harcına Bir Zam Daha Geliyor 

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların İMEİ kaydı için alınan harçlara geçtiğimiz günlerde gelen zama ek bir zam daha geliyor.

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların İMEİ kaydı için alınan kayıt harçlarına 9 Kasım tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile yaklaşık üç kat zam yapılmış ve İMEİ Kayıt harcı bedeli 500 TL'ye yükseltilmişti. 170.7 TL'den 500 TL'ye yükseltilmişti İMEİ Kayıt harcı, yılbaşından itibaren yaklaşık 118 Türk Lirası daha artacak. 

Resmi gazetede yayınlanarak yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre bu yıl için yeniden değerleme oranı yüzde 23.73 olarak belirlendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı bu ıran, 2019 yılında uygulanacak vergi, harç ve cezaların ne kadar zam göreceğini de ortaya koyuyor. Bu açıdan baktığımızda, yolcu beraberinde getirilen telefonların İMEİ kaydı için alınan kayıt harcı ücretine de yeniden değerleme oranında zam yapılacak. 

Böylece, 9 Kasım tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile 170.7 TL'den 500 TL'ye yükseltilmişti İMEİ Kayıt harcı bedeli, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren %23.73 artışla 618.65 TL olacak ve böylece 118.65 TL'lik bir zam daha gelmiş olacak. 

Whatsapp