Tedarikçiler, iPhone X Üretiminin %50'den Fazla Düşeceğini Belirtiyor

Apple, iPhone X Üretimini ciddi anlamda düşürecek gibi görünüyor. Tedarijçilerden gelen bilgilere göre üretim yarı yarıya azalacak.

Japonya'da yayınlanan Nikkei haberlerinde, Apple iPhone tedarik zinciri ile ilgili değişiklikler ve yılın ilk çeyreğindeki üretim kesintileri gündeme gelmişti. Habere göre, Ocak ayından Mart ayına kadar olan üç ay boyunca, Apple başlangıçta 20 milyon adet üretmeyi planladığı iPhone X modellerinin sayısını yarı yarıya azaltacak. Bu %50'lik kesinti oldukça şaşırtıcı ancak Apple'ın onuncu yıl dönümü modeli iPhone X satışlarının beklentilerin çok altında kaldığı düşünülürse mantıklı görünüyor. 

Ancak Apple iPhone tedarik zincirinin bir üyesi, üretim kesintisinin beklenildiği kadar büyük olmayacağını iddia ediyor. Hem Apple hem de Samsung tarafından üretilen akıllı telefonlar için parça tedarik eden Murata Manufacturing Co., Apple'ın verdiği siparişlerin, üretiminde % 50'lik bir azalmaya neden olmayacağı ve görmeyi beklediği oranda olmadığını belirtti. Murata'nın başkan yardımcısı Yoshitaka Fujita, "Bizim anladığımız kadarıyla, üretim kesintisi o kadar da büyük değil" diyor. 

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple Perşembe günü , mali yılın ilk çeyreğine ilişkin kazançlarını açıklayacak. Bu bilgilerle birlikte şirket, Ekim ayından Aralık ayı sonuna kadar geçen üç aylık dönemde kaç adet iPhone modeli sattığını açıklayacak. Wall Street'teki analistlerin çoğu, bu yılki iPhone satış tahminlerini aşağıya doğru revize etmeye başladı. Örneğin, Bernstein analisti Toni Sacconaghi, Apple'ın 2018 yılında 220 milyon adet iPhone satacağını ve 2017 yılında satılan 216.7 milyondan % 1.5 daha fazla bir satış olacağını öngörüyor. Bu aynı zamanda, 2015 yılında Apple'ın rekoru düzeydeki 231,2 milyon akıllı telefon satışına göre % 4.8 düşüş demek. 

Whatsapp