Tedarik Sorunları Kore'de Galaxy S8 Satışlarını Etkiliyor

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8'in tedarik sürecinde yaşanan sorunlardan Güney Kore'deki satışlar da etkileniyor.

Samsung Galaxy S8'in Güney Kore'deki ön siparişleri bir kaç gün önce ön sipariş veren tüketicilere gönderilmeye başlandı. İlk gün 210.900 adet Samsung Galaxy S8 sahiplerine gönderildi ancak ikinci günde gönderilen cihaz sayısı sadece 63.400'e düştü. Sebep mi? Tedarik sorunları!

Güney Koreli operatörleri kaynak göstererek hazırlanan haberlere göre arz sıkıntısı çekilen model, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip olan Galaxy S8+ versiyonu. Teknoloji devi Samsung, söz konusu modelin ön sipariş verenlerden bazıları için biraz gecikme olacağını açıkça belirttiği için, bu gecikme gerçekten de hiç sürpriz olmayacaktır.

Toplam 1 milyondan fazla ön siparişle Samsung Galaxy S8, Samsung'un kendi ülkesinde en çok ön sipariş edilen akıllı telefon haline geldi. Resmi satışlar henüz başlamamışken ön siparişlerin yaklaşık üçte biri sahiplerine teslim. Bu bile başlı başına bir rekor olarak gösteriliyor. 

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ resmi olarak 21 Nisan tarihinden itibaren tüm dünyada satışa sunulacak. Galaxy Note 7 fiyaskosunun ardından büyük bir çıkış yakalamak isteyen Güney Kore merkezli şirket, Galaxy S8 amiral gemisinde işi daha sıkı tuttu. Tasarımda da muazzam bir ekran gövde oranı yakalayan değişikliklere giden şirketin tepki topladığı nokta ise fiyatlandırma oldu. 

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ 21 Nisan tarihinden itibaren Türkiye'de de sırasıyla 4.399 TL ve 4.999 TL fiyatlar satışa sunulacak. 

Whatsapp