TCL'den bu sene iki yeni Blackberry akıllı telefon daha geliyor

Çinli TCL Corp bu sene içerisinde iki yeni Blackberry akıllı telefon daha pazara sunacak.

Akıllı telefon pazarında beklediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Kanada merkezli teknoloji devi Blackberry, son dönemde oldukça önemli kararlar almıştı. İlk olarak Blackberry, kendi mobil işletim sistemini terk ederek Android'e yönelmiş ve firmanın ilk Android akıllı telefonu ise Blackberry Priv adı ile gelmişti.

Bununla da başarı kazanamayan firma daha sonra özgün tasarım içermeyen ve Çinli TCL Corp tarafından sunulan Alcatel Idol 4s ve TCL 950 tabanlı Blackberry DTEK50 ve DTEK60 adındaki cihazlar geçtiğimiz sene pazarda yerini almıştı.

Yine geçtiğimiz sene Blackberry bir açıklama yaparak, Blackberry modelleri TCL Corp tarafından üretileceğini ve satılacağını açıklamıştı. Ayrıca Blackberry farklı ülkelerde, farklı üreticilerle de lisans anlaşmaları yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Blackberry'nin yeni akıllısı KEYone duyuruldu. Bu yeni cihaz MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde gün yüzüne çıkarken, TCL Corp tarafından üretilen son model oldu.

TCL'in üst düzey yöneticilerinden olan Nicolas Zibell, kısa süre önce Cnet'e verdiği demeçte TCL Corp'un bu sene 3 yeni Blackberry akıllı telefon sunacağını belirtmişti. Bu da TCL'nin 2017 içerisinde 2 yeni Blackberry akıllı telefon daha sunacağı anlamına geliyor.

Büyük ihtimalle gelen bilgiler yeni dönemde TCL'den tamamen dokunmatik ekran içeren akıllı telefonların geleceği yönünde. Ayrıca DTEK50 ve DTEK60'dan sonra da yeni DTEK cihaz sunulmayabilir.

Whatsapp