TCL Üretimi BlackBerry Telefonlar, CES 2017'de Görücüye Çıkacak

TCL tarafından üretilecek yeni BlackBerry akıllı telefonların CES 2017 Tüketici Elektroniği Fuarında tanıtılacağı resmi olarak açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile BlackBerry ve Çinli üretici TCL arasında donanım tedariği anlaşması imzalandığı duyurulmuştu. BlackBerry'nin yeni donanım ortağı TCL, yeni nesil BlackBerry akıllı telefonların CES 2017'de (5 - 8 Ocak) sergileneceğini resmi olarak duyurdu. TL'den yapılan açıklamaya göre CES 2017'de "Mobil sektörde yeni bir BlackBerry akıllı telefon markasını da içeren evrimsel bir ilk ortaya koyulacak."

Duyurusu yaklaşan BlackBerry akıllı telefonlar hakkında daha fazla detay henüz paylaşılmadı fakat iddia edilen değişimi yapacak modellerden birinin QWERTY klavyeli bir cihaz olacağı iddia ediliyor. Bu QWERTY donanımlı cihaz, Snapdragon 625 yonga seti, 4.5 inç 720p çözünürlüklü ekran, 3GB RAM ve 3.400 mAh batarya içerdiği iddia edilen orta seviye bir cihaz olan BlackBerry Mercury olabilir. Telefonun BlackBerry'ye özel yazılım ve güvenlikle birlikte Android 7.0 Nougat işletim sistemi altında çalışması bekleniyor. 

Şu anda, yeni BlackBerry akıllı telefonların ne zaman ve hangi pazarlarda satışa sunulacağı şimdilik tam olarak belli değil fakat muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada başta olmak üzere bir çok noktada piyasaya sürülecekleri varsayılıyor. Ayrıca TCL'nin etkili olduğu Çin ve Hindistan da hedef pazarlar arasında yer alıyor. 

TCL ve BlackBerry ortaklığında nasıl bir akıllı telefon bekliyorsunuz?  Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. 

Whatsapp