TCL Corp'tan Blackberry tabletler de gelebilir.

Ortaya çıkan bilgi yakında Blackberry tabletin de sunulabileceğini gösteriyor.

Kanada'nın önemli akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Blackberry, kötü finansal sonuçlar, gittikçe gerileyen satış rakamları, düşen pazar payı oranları sonrasında farklı arayışlar içerisine girmişti. 2015 sonunda ilk Android akıllı telefon modeli olarak Blackberry Priv gelmiş. Ancak yine de geri gidişi bir türlü tersine çevirememişti.

Geçtiğimiz sene ise firma yine Android işletim sistemi üzerinde çalışan Blackberry DTEK50 ve DTEK60 modellerini pazara sunarken, bu cihazlar Çinli teknoloji devi TCL Corp.'un Acatel Idol 4s ve TCL 950 akıllı telefon modelleri tabanlı olarak gelmişti.

Blackberry geçtiğimiz sene bir açıklama yaptı ve artık donanım geliştirmeyeceğini duyurdu. Artık, Blackberry'nin akıllı telefon modelleri TCL Corp. tarafından geliştirilecek, satışa sunulacak ve satış sonrası desteği sağlanacak. 

Geçmişe baktığımızda ise firma Blackberry Playbook adında tablet de sunmuştu. Bu tablet firmanın geliştirdiği Blackberry OS üzerinde çalışırken, gelen bilgilere göre yeni bir tablet daha Blackberry ismi ile gelebilir.

MWC web sitesinde Blackberry Mobile olarak yer alan bir sayfada Blackberry cihazların TCL Corp tarafından üretileceği bilgisi verilirken, altta etiketler kısmında ise "Consumer Electronics, Devices, and Tablet Devices" yazısı dikkat çekiyor.

Henüz yeni Blackberry tabletin ne zaman sunulacağı, ya da sunulup sunulmayacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmamakta.

Whatsapp