Tanıtılmadan Honor Note 10'u satışa sundular

Huawei markasının alt firması olarak görev yapan Honor'un geliştirdiği amiral gemisi telefon modeli Note 10, tanıtılmadan JD.com üzerinden satışa sunuldu.

Akıllı telefon üretiminin yükselen yıldızı olarak adından sıkça söz ettiren Huawei firmasının alt markası olarak görev yapan Honor firması, Honor Note 10 üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir bu modelle birlikte teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden firma, 31 Temmuz tarihinde Pekin’de gerçekleştireceği özel etkinlik kapsamında cihazın üzerindeki sır perdesini kaldıracak.

Pekin’in en büyük e-ticaret platformlarından olan JD.com ise resmi web sitesinde Honor Note 10 modelini listelerken, cihazın satış fiyatının doğru olmadığını ancak kısa süre içerisinde cihazı satışa sunacaklarını açıkladı. Kısa süre öncesinde ülkemizde resmi olarak faaliyete giren Honor firmasının geliştirdiği bu yeni amiral gemisine ait teknik özelliklere daha önce TENAA platformu üzerinden rastlanılmıştı.

6.95 inç genişliğindeki 19.5:9 formatında olan dokunmatik panel üzerinde şekilleneceği belirtilen cihaz 2220 x 1080 piksel çözünürlüğündeki görüntü oluşumuna imkan tanıyacak. Cihazın kalbini 2.4 GHz frekans hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 970 yonga seti oluşturacakken, buna ise 6 GB ve 8 GB olmak üzere kullanıcı tercihine göre RAM’ler eşlik edecek.


Honor Note 10 modeli 64 GB, 128 GB ve 512 GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneğiyle birlikte gelecekken, cihazın arka yüzünde 16 MP çözünürlüğündeki f/1.8 diyafram aralığına sahip kamera sensörü ile 24 MP çözünürlüğüne sahip ikinci kamera bulunacak. Ön yüzdeki kamera 13 MP çözünürlüğünde olup, aynı zamanda yüz tarama özelliğine de sahip olacak.

4900 mAh kapasitesindeki batarya ve Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle gelecek olan cihazın küresel pazarda firmaya oldukça önemli bir ivme kazandıracağı düşünülüyor.

Whatsapp