Tanıtılan 5G Logosu, Mobil Sektörün Geleceğinin de Adı Oldu

Hızla gelişen teknoloji çağının bir sonraki evresinde geçmeye hazırlandığımız 5G teknolojisinin yeni resmi logosu tanıtıldı.

İnternet ve bağlantı teknolojilerinin bir sonraki adımında kullanılacak yeni teknolojinin resmi adı belli oldu. 3GPP, dün yaptığı tanıtım ile "5G" nin 4G LTE veya LTE-Advanced gibi bugünün 4G teknolojilerini geride bırakacak, yeni nesil mobil bağlantı teknolojilerinin resmi adı olacağını ilan etti.

3GPP ayrıca yeni teknoloji standardı için resmi logosunu da yayınladı. LTE-A logosunun yeşil sinyal seviyeleri artık 5G'nin yeni logosunun bir parçası olurken, logoların yeni seviye deseni temelde mevcut 4G logosundan esinlenilerek oluşturulmuş.

3GPP spesifikasyon kapak sayfalarında kullanılan 5G logosu, endüstrinin hangi zaman noktasında 5G özelliklerinin görüneceğini belirlemesine yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Bu logo ilk olarak 2018'de tamamlanacak olan 5G Release 15 (Aşama 1) safhasında, daha sonra ise 5G Aşama 2'de kullanılacak. Son olarak 2020'de tamamlanacak Release 16'da kullanılacak. 

Yeni 5G logosunu kullanmak isteyen şirketler, bir kullanım kılavuzu edinmek ve logo politikası hakkında bilgi edinmek için bu siteyi ziyaret edebilirler.

Geçtiğimiz yıl 4.5G teknolojisini hayata geçiren Türkiye de 5G için alt yapı çalışmalarına yatırım yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda Nokia, Huawei ve Ericsson'un yaptığı çalışmalar ve testler de devam ediyor. 

Whatsapp