Tamamen Çerçevesiz Ekranlı Vivo Apex Modeli Yeniden Görüntülendi

Vivo'nun tamamen çerçevesiz akıllı telefonu Vivo Apex bu sefer çalışır halde bir kişinin elinde görüntülendi.

Akıllı telefon üreticileri son yıllarda telefonların ekranlarını büyütmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak bu noktada ön panele yerleştirilmesi gereken yakınlık, ışık ve kamera gibi farklı sensörler bu tasarımları biraz zorluyor. Bu nedenle üreticiler ne yaparlarsa yapsınlar ekran kasa oranını %100 seviyesine çıkaramıyorlar. 

Son zamanlarda Çinli üretici Vivo bir atılım yaparak farklı özelliklerde ilgi çekici cihazlarını duyurdu. Örneğin Vivo X20 Plus UD model ekran altı parmak izi tanıma teknolojisine sahip olan ilk akıllı telefon olmuştu. Vivo ayrıca MWC 2018'de gerçekten bir çerçevesiz ekran tasarımına sahip konsept telefonunu ilk tanıtan şirket oldu. Vivo Apex olarak lanse edilen telefon ön taraftan tamamen çerçevesiz bir tasarıma sahipti.

Ekran kasa oranı tam olarak açıklanmayan telefonda en azından %98 gibi bir ekran kasa oranı olduğu iddia ediliyor. Telefonun ön kamerası kasanın arasından çıkıyordu fakat sensörler konusunda firmanın ne gibi bir yenilik yaptığı bilinmiyordu. Cihaz konsept olarak duyurulduğu için resmi tanıtım tarihi halen belli değil.

 

Vivo Apex ile ön kameradan fotoğraf çekmek sadece 0,8 saniye sürüyor. Yani kamera kasanın arasından çok geç çıkacak diye endişelenmenize gerek yok. Vivo Apex ayrıca ekranın alt kısmında büyük bir alanda parmak izini tanıyabiliyor. Sadece bir nokta yerine ekranın alt kısmında büyük bir bölüm üzerinden parmak izinizi cihaza okutabiliyorsunuz.

 

Vivo Apex modelinin 2018 ortasında seri üretime geçeceği belirtiliyordu. Fakat ortaya çıkan görüntülere göre Vivo Apex'in beklenenden daha erken bir sürede piyasaya sürülebileceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp