Taksiciler Uber'e karşı ‘@taksi' ile atağa geçti

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği ve 1500 taksicinin ortaklığıyla geliştirilen @taksi uygulaması, App Store ile Google Play Store üzerinden indirime sunuldu.

Son dönemlerde hem taksicilerin hemde ülkemizdeki insanların gündeminde yer alan ismin Uber olduğunu söylersek pekte hata yapmış olmayız. Taksiciler ve Uber şoförleri arasında çıkan kavgalar sıklıkla basının gündeminde yer edinirken, 1.500 taksicinin bir araya geldiği Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'ni tarafından geliştirilen @taksi uygulaması tanıtıldı.

Bu uygulama aracılığıyla çok daha kaliteli taksiler ve daha fazla eğitimli taksi şoförleri hedefiyle yola koyulan ekip, @taksi uygulamasını Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ve @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu tarafından Beyoğlu Kültür Taksi Durağı’nda gerçekleştirilen etkinlikle duyurdu.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama gerçekleştiren Hüseyin Duman; ''İki senedir Uber şirketi ile adli süreci başlatmış durumdayız. Biz halkımızın ne istediğini biliyoruz. Taksiciler olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Araçların kalitesini yükseltmeyi ve @taksi ile beraber eğitimler düzenleyerek şoförlerin de kalitesini yükseltmeyi planlıyoruz. Bir taksicinin, ileri sürüş teknikleri eğitimini, diksiyon eğitimini, yeteri kadar yabancı dil eğitimini ve ilk yardım eğitimini mutlaka alması gerekir. Şoförlerin muhakkak bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekir.” dedi.

Konuşmasına devam eden Hüseyin Duman ''ticari kullanım kartı'' eğitimsiz kişilere verilmemeli diyerek; “Bu kartların eğitimsiz verilmesine kesinlikle karşıyız. Herkesin ticari taksi sürücüsü olmasını istemiyoruz. Taksici eğitiminin 5-6 aylık bir süreyle verilmesi ve taksicinin lisanslı olması lazım. Lisanslı sürücüler bu mesleği yaparsa bu mesleğin kalitesinin artacağını düşünüyorum. Biz diğer şirketlerin de bu sektörde yer almasını ve sektörün rekabete açık olmasını istiyoruz. Bu sayede taksi şoförlerimiz ve vatandaşlarımız bundan faydalanır, tekel hiçbir zaman iyi değildir.” dedi.

Uygulama App Store ve Google Play Store'da oldukça düşük kullanıcı puanına sahipken, uygulamanın kesinlikle geliştirilmeye devam edilmesi gerektiği belirtiliyor. Uygulama üzerinden VIP araç çağırma, kredi kartı ile ödeme, taksi rezervasyonu ve panik butonu gibi butonlar yer alırken, uygulama üzerinden sadece nakit değil kredi kartı ve banka kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Whatsapp