Tablet bilgisayar pazarındaki düşüşe, devler bile dur diyemiyor

Tablet bilgisayar pazarındaki düşüş Apple ve Microsoft'un tüm hamlelerine rağmen sürüyor. Pazardaki daralmaya ünlü üreticiler bile dur diyemiyor.

Apple cephesi tarafından ilk duyurusu gerçekleştirildiğinde deyim yerindeyse teknoloji hayranlarını çılgına çeviren tablet bilgisayarların satış rakamlarında özellikle son dönemlerde düşüş gözlemleniyor. Dünyaca ünlü IDC araştırma şirketi tarafından hazırlanan rapora baktığımızda 2017 yılının başından itibaren tablet pazarının dünya çapında daralma yaşadığı gözlemlendi.


Apple ve Microsoft'un tanıttığı yeni modellerde tablet bilgisayar pazarında satışları arttıramazken, artık phablet sektörüne olan ilginin arttığı ve bu cep telefonlarının mini tablet bilgisayar olarak kullanıldığı gözlemleniyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk çeyreğinde %8.5 oranında bir düşüş gözlemlenirken, 329 dolarlık iPad modelini piyasaya süren Apple'da bu düşüşe dur demeyi başaramamış gibi görünüyor.


Microsoft cephesinden geliştirilen Surface serisinin de çizelgeye önemli bir katkı yapamadığı gözlemlenirken, analistler önümüzdeki senelerde tablet bilgisayar pazarında önemli düşüşlerin yaşanacağını belirtiyor.

Apple iPad ile iPhone'ları MacBook'a çeviren patent almıştı

Apple aslında tablet bilgisayar pazarındaki düşüşü gözardı etmeyerek, iPhone ile iPad modelleri için özel olarak geliştirilen bir docking patenti satın almıştı. Apple'ın bu hamleyi düşen ve düşüş gözlemlenen tablet bilgisayar pazarına karşı aldığı söylenilmişti.

Whatsapp