Taahhütlü telefon alıp, kutusunu açmadan satıyorlar

Son dönemde nakit ihtiyacı olanların uğrak noktası olarak karşımıza taahhütlü telefonların çıktığını söyleyebiliriz.

Özellikle son dönemlerde taahhütlü cep telefonu satışlarına olan talebin arttığı görülüyor. Telefon fiyatlarında yaşanan artış ve bankaların kredi alımını zorlaştırması nedeniyle nakit ihtiyacı bulunan kişiler, operatörlerden taahhütlü telefon satın alarak 4 bin TL civarında bir rakam elde edebiliyor.


Aslında bu yöntem GSM operatörleri tarafından peşin fiyatına cihaz alamayanlara hitap ederken, acil nakit ihtiyacını gidermek için bu çözüme başvuranlar bu ödeme yöntemiyle satışların artmasına sebep oldu. Operatörlerden 12 ya da 24 at taahhütle birlikte alınan cep telefonları, satış fiyatının 400 TL ile 600 TL altına satış noktalarına geri satılabiliyor.

Hatta bazı operatör satış merkezlerindeki çalışanlar direk olarak cihazlarını satmak isteyenlere yardımcı olabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Sinan Ekşi; ''Her ay 500 bin civarında taahhütlü telefonu satışı gerçekleştiriliyor ve bunların yaklaşık yüzde 10'u nakit aracı olarak kullanılıyor.'' dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, taahhütle alınan telefonların kutusu açılmadan satılması ile ilgili olarak "Bu amaçla telefon alanlar muhakkak vardır. Düşük fiyatla kredi verilmeyince böyle yöntemlere başvuruluyor. İnsanlara uygun fiyatlı finansal destek sağlayacak krediler vermemiz lazım. Financell'de herkese aynı faiz oranlarıyla, uygun fiyatlı ve sigortalı kredi veriyoruz. Ödemeyecek olana kredi vermiyoruz." dedi.

Whatsapp