Synaptics, ekrana entegre parmak izi tarayıcısını duyurdu

Cep telefonu sektörü için biyometrik teknolojiler üzerinde çalışan Kaliforniya merkezli Synaptics firması, ekrana gömülü olarak gelen parmak izi okuyucusunu duyurdu.

Mobil alanda biyometrik teknolojileri üzerinde çalışan Synaptics firması, telefonlarda kimlik doğrulaması ve güvenlik işlemlerini sağlayan parmak izi okuyucularını da üretiyor. Çerçevesiz ekran tasarımlarının hayatımıza girmesi nedeniyle parmak izi sensörleri için oluşan yer sıkıntısını çözmeyi amaçlayan şirket, Clear ID FS9500 olarak isimlendirdiği ekrana entegre parmak izi okuyucusunu duyurdu. 

Özellikle 2018 yılı itibariyle akıllı telefon pazarında oldukça popüler olmakı beklenilen çerçevesiz ekran tasarımında kullanılacak olan ekrana entegre parmak izi okuyucu modeli Clear ID FS9500'ın ilk olarak Galaxy S9 modelinde kullanılabileceği düşünülüyor. Yüz tarama sistemlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle parmak izi okuyucusu bu v.b. modellerde cihazların arka kasasına konumlandırılıyordu.

Arka tarafa konumlandırılan parmak izi sensörlerinin kullanışsız olmasından yakınan tüketiciler ise bir an önce ekran altına gömülen bu sistemin çözülmesi için çalışmalar başlatırken, Synaptics tarafından gelen bu bilgiler tüm üreticilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Islak, kuru yada soğuk parmaklarda bile parmak izinizi algılayabilecek olan bu tarayıcısı, ekran kilidini açıp kimlik doğrulama işlemini sağlayabilecek.

AES şifreleme yöntemini kıllanan parmak izi tarayıcısı tamamıyla ekrana gömülü olarak geldiği için, ekstra bir alana gerek duymuyor. İsimlerini açıklamamakla birlikte 5 önemli akıllı telefon üreticisiyle el sıkıştıklarını duyuran şirket, seri üretimine geçtiklerini ve bu teknolojinin 3D yüz tanıma teknolojisine göre iki kat daha hızlı çalışacağını belirtti.

Ekrana entegre gelen parmak izi okuyucusu ile çerçevesiz ekran tanımının hayatımıza girmesi sebebiyle, akıllı telefon pazarının 2018 yılında satışlarını arttırması bekleniyor.

Whatsapp