Surface Phone, özellikleri ile yok artık dedirtecek

Microsoft, yeni Surface Phone modelleri ile ilerleyen dönemde Android ve iOS'un önüne geçmeyi planlıyor.

Microsoft, teknoloji dünyasının lider isimlerinden ve son dönemin en popüler segmenti olan akıllı telefon pazarına oldukça büyük önem verirken, Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümünü satın alarak Lumia modellerini kendi ismi ile birlikte sunmaya başlamıştı.

Microsoft'un Lumia modelleri ile durumu ise pek de iyi değil. 2016 ile çeyrek rakamlarında oldukça büyük düşüş yaşayan firmanın bu durum karşısında ne gibi önlemler alacağı merak ediliyor. Özellikle Android'in yükselişi, Apple'ın iOS yüklü iPhone ile geldiği aşama karşısında Windows 10 Mobile işletim sisteminin işi hiç de kolay değil.

Diğer taraftan firma Surface çatısı altında tablet ve notebook modelleri de sunarken, bu cihazların satış rakamlarından oldukça memnun ve bir süredir de Surface Phone olarak teknoloji devinin akıllı telefon sunma hazırlıkları içerisinde olduğu bilgileri gelmekte.

Gelen son iddialara göre Microsoft'un Surface Phone akıllısı, 2017 senesi ilk çeyrek içerisinde resmi olarak duyurulacak. Yeni cihazın üst düzey donanım özellikleri içereceği ifade ediliyor. Yonga seti, Qualcomm tarafından geliştirilecek olan ve gelecek sene piyasada olması beklenen Snapdragon 830 olarak yer alacak. Geçtiğimiz günlerde Snapdragon 830, Microsoft tarafından Windows 10 Mobile destekli chipset listesine eklenmişti.

Ayrıca yine iddialara göre Microsoft'un yeni Surface Phone akıllı telefonu 3 farklı versiyon olarak sunulabilir. Bunlardan bir tanesi global pazar için, diğeri akıllı telefon fanatikleri için diğeri de kurumsal müşteriler için gelecek.

Teknik özellik olarak ise bu versiyonlar 3GB / 32GB, 4GB / 128GB, 8GB / 256GB olarak farklı sistem belleği ve dahili veri kapasitesi seçenekleri içerecek.

Whatsapp