Super Mario Run, Nintendo'ya 53 milyon dolar getirdi

Nintendo, Super Mario Run oyunundan ne kadar kazandı?

2016 senesinde akıllı telefon ve tablet kullanıcıları için oldukça fazla sayıda mobil oyun sunulurken, bunlar arasında son dönemde en çok dikkat çeken oyunlar ise Pokemon Go ve Super Mario Run oldu. Her iki oyun da Japonya'nın en önemli oyun firmalarından birisi olan Nintendo tarafından sunulmuştu.

Super Mario, oldukça eski bir oyun ve daha akıllı telefon ve tabletler yokken, hatta PC bile emekleme evresindeyken, 1990 senesinde ilk olarak karşımıza gelmişti. Bir çok platformda sunulan oyun iki boyutlu platform oyunu olurken, prensesi kurtarmaya çalışan bir musluk tamircisinin serüvenini anlatıyor.

Super Mario Run, akıllı telefon ve tabletler için geliştirilmiş olup, Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte duyurulmuş ve Aralık ayı ortasında da iOS platformu için sunulmuştu. Oyun bir kaç seviye ücretsiz olarak oynanırken, daha sonraki seviyeler için ise 10$ ödenmesi gerekiyor.

Wall Street Journal'a göre Super Mario Run oyunu, Nintendo'ya şu ana kadar yaklaşık 53 milyon dolar gelir getirmiş durumda. Nintendo'dan gelen bilgiye göre oyunu indirenlerin %5'lik kısmı oyununun tümü için ödeme yapan oyunseverler olurken, firmanın bu orandan memnun olmadığı ve iki haneli bir oran beklediği kaydediliyor.

Nintendo CEO'su Tatsumi Kimishima, Super Mario Run oyununun Mart ayı içerisinde Android platformu için sunulacağını da belirtmişti.

Whatsapp