Super Mario Run indirme rakamları geldi

Nintendo'nun yeni Super Mario Run oyununun indirme rakamları ortaya çıktı.

Apple'ın Eylül ayında yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ile birlikte duyurduğu Super Mario Run oyunu biraz bekleme ile 15 Aralık tarihinde iOS platformu için yayınlandı. Bir zamanların gözde oyunu, sonunda akıllı telefon ve tabletlere gelirken, iPhone ve iPad kullanıcılarından da büyük ilgi görüyor.

Bir musluk tamircisi olan Mario'nun prensesi kurtarma çabasını konu alan oyun, sadece Apple'ın iPhone ve iPad modelleri için yayınlandı. İlerleyen dönemde Android platformu için de yayınlanacak, ancak 2017'den önce bu durum gerçekleşmeyecek.

Geçtiğimiz gün yeni Super Mairo Run oyununun ilk gün 2.85 milyon indirme rakamına ulaştığı yönünde bir üçüncü parti şirketten bilgi gelmişti. Ayrıca bu rakamın şimdiye kadar Apple App Store'da ilk gün elde edilen en yüksek indirme oranı olduğu da ifade edilmekte.

Diğer taraftan şimdi de bir açıklama oyununun geliştiricisi olan Nintendo'dan geldi. Japonya merkezli oyun devi yeni Super Mario Run oyununun ilk 4 günde 40 milyondan fazla indirildiğini açıkladı. 

Apple'ın App Store, uygulama mağazasında 150'den fazla ülkede sunulan Super Mario Run oyunu, bu ülkelerin 140'ında ücretsiz uygulama listesinde zirvede yerini almış. 

Nintendo oyunu ücretsiz indirme olarak sunmuş durumda. Ancak sadece bir kaç seviye ücretsiz olarak oynanabilen oyun, daha sonra 10$ ödeme ile oynanabilmekte. Nintendo, bu ücretin dışında başka herhangi bir ücretin de olmayacağını belirtmişti.

Whatsapp