Super Mario, Android platformu için yayınlandı

Nintendo, bugün Super Mario Run oyununu Android platformu için sundu.

Oyun dünyasının güçlü isimlerinden birisi olan Nintendo, son dönemde mobil platforma yönelirken, güçlü isimlerini akıllı telefon ve tablet kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Geçtiğimiz seneye baktığımızda özellikle firmanın Pokemon Go adındaki oyunu büyük ilgi gördü. Bu oyun GPS tabanlı olup gerçek ve sanal dünyayı bir araya getiriyordu.

Bu senenin sonlarına doğru ise firma, çok daha bilinen bir ismi Super Mario'yu mobil platforma getirdi. Geçtiğimiz sene Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini duyurduğu etkinlikte Nintendo da Super Mario Run adındaki oyunu duyururken, bu oyun Aralık ortasında iOS platformunda sunulmuştu.

iOS'un ardından Android platformunda da yayınlanması planlanan oyun ne yazık ki gecikirken, sonunda bugün itibari ile Android akıllı telefon ve tabletler için Google Play Store'da yerini aldı.

iOS ile benzer şekilde Super Mario Run, ilk bir kaç seviye ücretsiz olup. oyunun tümünü oynamak isteyen Android kullanıcılarının 10$ ödeme yapması gerekiyor. Oyun şu anda Amerika Birleşik Devletleri Google Play Store mağazasında sunulmuş durumda ve kısa süre içerisinde diğer ülkelerde de yayınlanması bekleniyor.

Oyun özellikle yaşı ilerlemiş oyun tutkunları için oldukça önemli bir ismi barındırırken, klasik oynanış tarzında prensesi kurtarmak için çaba sarf eden musluk tamircisi Mario'nun maceralarına bu yeni oyun ile dalabilirsiniz.

Whatsapp