Su Geçirmez BlackBerry Telefon, iPhone ve Galaxy Kullanıcılarını Hedef Alarak Ekim Ayında Geliyor

TCL Corporation, Ekim ayında su geçirmezlik özelliğine sahip bir BlackBerry akıllı telefonu piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

İki yeni BlackBerry akıllı telefonun piyasaya çıkmak için hazırlandığını duyduktan kısa bir süre sonra, bu cihazlardan en az birinin çok yakında gelecek olabileceğini teyit edebiliyoruz.

Engadget'ın haberine göre tam dokunmatik ekrana sahip, klavyesiz BlackBerry akıllı telefonların Ekim ayında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Bu cihazlar, IP67 sertifikası ile toza ve suya karşı dayanıklı ilk BlackBerry akıllı telefon modelleri olacak. Bu bilgiler, BlackBerry markalı telefonları üreten şirket olan TCL Corporation'ın Global Genel Müdürü François Mahieu'dan geliyor. 

Android işletim sistemi altında çalışan bu yeni BlackBerry akıllı telefonun arkasındaki fikir, kullanıcıların tüm hava koşullarındaki, akıllı telefon özelliklerinden yararlanmalarına izin vermek olacak. 

IP67 sertifikası sayesinde, akıllı telefonu derin deniz sularında kullanmak mümkün olmasa da yağmur altında veya havuzdayken kullanmak mümkün olacak. Görünüşe göre cihaz, karışık kullanımda 26 saat pil ömrü sunacak güçlü bir batarya ile gelecek. Bu bilgi doğru ise standart bir kullanıcı için tek şarjla yaklaşık iki hüngür bir kullanım ömrü sunacak demektir. 

İlginçtir, François Mahieu, TCL'in bazı iPhone ve Samsung Galaxy kullanıcılarının "dayanıklılık ve uzun ömür" sayesinde bu yeni BlackBerry'ye geçiş yapacağını tahmin ediyor. Bunun olup olmayacağını görmek için bir kaç ay daha beklememiz gerekecek.

Bu su geçirmez akıllı telefonun son zamanlarda söylentilerde adı geçen BlackBerry BBD100-1 model numaralı cihaz olup olmadığını bilmiyoruz. Eğer öyleyse, Snapdragon 626 yonga seti, 1080p ekran ve 4 GB RAM içeren özelliklere sahip orta seviye bir cihaz olabilir.

TCL ve BlackBerry, suya dayanıklı akıllı telefonlarıyla ilgili yeni bilgileri IFA 2017'de (1 Eylül - 6 Eylül) paylaşmak isteyebilir. Bizi izlemeye devam edin!

Whatsapp