Spotify New York borsasında halka arz edildi

Popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify'in hisseleri ilk defa 165.90 dolarlık açılış fiyatıyla birlikte New York borsasında işlem görmeye başladı.

Milyonlarca sanatçıya gelir yaratmak adına tüm müzikseverleri bir başlık altında toplayan Spotify, 2008 yılında İsveç'te kuruldu. 10 senedir müzik dinleme alışkanlıklarında köklü bir değişiklik getiren şirket bünyesindeki 35 milyonun üzerindeki şarkı ile birlikte online müzik dinleme kütüphanelerindeki en geniş arşivlerden birisine sahip.

Gelişmiş ses kalitesi ve offline modda müzik dinleme imkanını Spotify Premium ile birlikte sunan servis, Spotify Connect uygulamasıyla birlikte ise reklamsız müzik deneyimi sunuyor. Global pazarda 157 milyondan fazla kullanıcı sayısı ve 65 farklı ülkede 71 milyonun üzerinden Premium üye sayısını barındıran platform, şu anda dünyanın en çok tercih edilen müzik dinleme platformu olarak karşımıza çıkıyor.

Dijital müzik servisi Spotify dün itibariyle halka arz edilen şirket 165.90 dolarlık bir açılış fiyatıyla birlikte borsaya merhaba derken, işleme başladıktan sonrasında ise yüzde 3 oranında bir düşüş gözlemledi. 160.50 dolar seviyesine kadar gerileyen hisse, daha sonra ise 167 ile 170 dolar arasında seyretmeye başladı. Spotify borsada geleneksel halka arz (IPO) yerine "doğrudan kayıt" sistemini kullanırken, kullandığı sistemde banka garantisi olmaksızın şirket yatırımcıya doğrudan satış yapabiliyor.  

Şirketin bu yöntemi kullanmasının asıl amacı olarak ise sermaye arttırımı yapma amacı karşımıza çıkıyor.

Whatsapp