Spotify Lite, Play Store'da yayınlandı

Küresel pazarın en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olarak karşımıza çıkan Spotify, hem enerji tüketimi hemde düşük şarj tüketimi gerçekleştiren Spotify Lite uygulamasını duyurdu.

Özellikle son dönemlerin en popüler müzik arşivi olarak karşımıza çıkan Spotify uygulaması, şimdilerde ise Android işletim sistemli cihazlar için Spotify Lite uygulamasını duyurdu. Hem yer tasarrufu hemde internet tasarrufu olarak dikkatleri üzerine çekecek olan uygulama, pek çok önemli özellik kırpılarak 15 MB boyutuna kadar düşürülmüş.

Normalde 100 MB boyutunda olan Spotify uygulamasının bu sürümü, hem daha düşük donanımlı telefon kullanıcıları için hemde daha düşük veri tüketimi gerçekleştirmek adına hazırlanmış. Gün itibariyle Google Play Store üzerinden yayınlanan uygulama, ancak tüm Android işletim sistemli cihazlar için yayınlanmış değil. 

Ancak çeşitli kaynaklar üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulama da örneğin sadece oluşturduğunuz listeler oynatılabilirken, tek başına bir şarkı seçip dinleyemiyorsunuz. Üstelik sadece tek bir şarkı dinlemeyi bir köşeye bırakın, liste içerisinde yer alan bir parçayı bile seçemiyor tek başına dinleyebiliyorsunuz.

Uygulamada yer almayan diğer özellikler ise çevrimdışı oynatma, yüksek kaliteli müzikler ve Spotify Connect harici aktarım özelliği olarak karşımıza çıkarken, boyut ve düşük internet tüketimi için bu kadar özellikten fedakarlık edip etmemek ise size kalmış bir seçenek.

 

Whatsapp