Spotify günlük kullanımda ne kadar internet yiyor / harcıyor?

Popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify ne kadar internet harcıyor, yiyor ve tüketiyor merak ediliyor. Bu sorunun cevabına makalemizden ulaşabilirsiniz.

Global pazarın en popüler müzik dinleme servisi olarak karşımıza çıkan Spotify, ne kadar ücretli bir servis olarak karşımıza çıksa da haliyle müzikleri internet üzerinden dinlemek zorunda kalıyorsunuz. Yani Spotify uygulaması üzerinden dinlenilen tüm müziklerin internet üzerinden dinlendiğini ve bu nedenle internet tüketimi gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

Oldukça profesyonel bir ses kalitesine sahip olan platform, birden fazla müzik albümünü bünyesinde barındırıyor. Hem mobil hemde bilgisayar kullanıcılarının tamamıyla alışkanlığını değiştiren Spotify'de sıkça dinlediğiniz müzikleri ücretli üyeliklerden indirerek internet tüketimini minimum seviyeye kadar indirebiliyorsunuz.

Yani Spotify sizin belirlediğiniz parçaları yada tüm albümleri indirerek internet verilerinizin tüketimini minimum seviyeye düşürmüş oluyor.

Spotify ne kadar internet harcıyor?


 Spotify uygulamasını indirip direk olarak cep telefonlarınıza yükledikten sonra herhangi bir ayarlama yapmadıysanız uygulamanın 3 ile 4 dakika arasındaki parça başına 1 ile 2 MB arasında bir veri tükettiğini söyleyebiliriz. Ancak müziklerin kalitesini her arttırdığınız da aynı oranla fiyatların artacağını ve kaliteyi ayarlamanın kullanıcı elinde olduğunu belirtelim.

Standart ayalarında bir saatlik kullanımda 30 MB'a yakın veri tüketimi gerçekleştiren uygulamanın YouTube'a oranla çok daha az veri tüketimi gerçekleştirdiğini belirtelim.

Whatsapp