Spotify, artık Safari'de kullanılamayacak

Popüler çevrim içi müzik dinleme servisi Spotify, aldığı çarpıcı kararla birlikte Safari üzerinden bu servisi kullanmak isteyenlerin artık servise erişemeyeceğini açıkladı.

Özellikle son dönemlerin en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olarak tanımlayabileceğimiz Spotify isimli servis aldığı sürpriz kararla destek sunduğu web tarayıcıları arasından Safari'yi kaldırma kararı aldı.


Web tarayıcıları üzerinden artık Spotify'in Web Çalar ismini verdiği servisi kullanmayacakken, servis artık sadece Chrome 45+, Firefox 47+, Edge 14+ ve Opera 32+ sürümlerine destek sağlayacak. Bu kararı neden aldığı merak edilen Spotify tarafından konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirilirken, resmi açıklamada servisin bu platformlar da daha güvenli ve daha işlevsel bir halde çalıştığı belirtildi.


Safari üzerinden bu servisi kullanmak isteyenlere artık '' Tarayıcınızı değiştirin yada Spotify programını bilgisayarlarınıza indirin.'' mesajı gönderilirken, müşteri hizmetleri tarafından yapılan açıklama da ise;


''Gelecekte Safari'ye olan desteğimizi yeniden aktif hale getirebiliriz. Ancak şu anda Safari üzerinden bu servisin kullanılmasına çok sıcak bakmadığımızı sizlere hatırlatmamızda fayda var.'' denildi. Safari üzerinden bu servisi kullananların sayısının oldukça az olduğu da belirtilirken, Spotify'in bu durumdan kullanıcı sayısı olarak olumsuz etkilenmeyeceği de belirtildi.

 

Whatsapp