Spotify, 1.6 Milyar Dolarlık Telif Hakkı Davası ile Karşı Karşıya

Online müzik şirketi Spotify, 1.6 Milyar Dolar değerinde telif hakkı davası ile karşı karşıya kaldı. Wixen Music tarafından açılan telif davasında, Spotify'a önemli suçlamalar yönrltil

Spotify isimli popüler online müzik platformu, Tom Petty, Neil Young ve The Doors gibi sanatçıların müzik yayıncısı Wixen Music'in açtığı telif hakkı davasıyla karşı karşıya kaldı. Davacı Wixen Music'in göre bu dava Spotify'a alınacak tedbir kararı ile birlikte 1.6 Milyar Dolara mal olabilir. 

Wixen Music, The Doors'tan "Light My Fire" ve Tom Petty'nin "Free Fallin" gibi parçalarının şu anki lisans sahibi olarak görünüyor. Şirket, Spotify'in "gerekli tüm lisansları almak için yeterli donanıma sahip olmayan" Harri Fox Ajansı ile çalıştığını, üçüncü bir lisans ve lisanslı servis sağlayıcıyq bağlı dış kaynaklı olarak kullandığını iddia ediyor.

Spotify, bu yılın ilerleyen dönemlerinde borsa hisse değeri olarak 19 milyar dolarlık bir şirket olmayı hedefliyor. 61 pazarda faaliyeti bulunan ve kullanımda olan Spotify müzik platformu, en son bilgilere göre aktif 140 milyon kullanıcı ve 60 milyon aktif üyeye, 30 milyonu aşkın parça sunuyor.

Whatsapp