Sony'nin yeni Xperia XZ ve X Compact modelleri ön siparişe sunulmaya başlandı

Duyurunun hemen ardından Xperia XZ ve X Compact modeller ön siparişte...

Dün IFA 2016'da bir çok yeni cihaz duyurusu teknoloji devlerinden geldi ve bunlardan bir tanesi de Sony olurken, Japonya merkezli firma, iki yeni Xperia akıllı telefon modelini gün yüzüne çıkardı.

Firmanın sunduğu cihazlardan bir tanesi yeni amiral gemisi Xperia XZ olurken, diğeri de bu sene başında sunulan önceki amiral gemisi Xperia X'in daha küçük versiyonu olan Xperia X Compact adındaki akıllı telefon oldu.

Sony, bilindiği üzere cihazlarını duyurunun arkasından geç sunması ile biliniyor, ancak görünüşe göre bu kez hızlı davranacak. Yeni akıllı telefonlar için ön sipariş haberleri gelmeye başladı. Amazon İngiltere, hem Xperia XZ'yi hem de Xperia X Compact'ı ön siparişe sunmuş durumda. Fiyat ise Xperia XZ için 599£ olarak belirlenirken, Xperia X Compact için belirlenen rakam ise 379£ olmakta.

Dağıtım tarihi olarak baktığımızda Xperia X Compact'ın 28 Eylül tarihinde dağıtımlarının başlayacağı Amazon tarafından belirtilirken, Xperia XZ için ise tarih verilmiş değil.

Sony Xperia ZL, 5.2" 1920x1080 piksel Full HD ekran, 3GB sistem belleği ,32GB / 64GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 23MP arka kamera, 13MP ön kamera özelliklerine sahip.

Diğer model Xperia X Compact ise 4.6" büyüklüğünde 1280x720 piksel HD ekran, Qualcomm Snapdargon 650 yonga seti, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 23MP arka kamera, 5MP ön kamera, gibi özellikler içeriyor.

Whatsapp