Sony'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Sony Playstation VR ile oyun tutkunları bambaşka bir deneyime hazırlanıyor...

Sanal gerçeklik gözlükleri akıllı saatlerin ardından son dönemde en popüler cihazlar haline gelirken, sundukları farklı deneyim ile teknoloji meraklılarının ilgisini çekiyor. Şu ana kadar bir çok firma farklı tasarım ve özelliklere sahip sanal gerçeklik gözlüklerini pazara sunmuştu.

Baktığımızda yapı olarak iki farklı sanal gerçeklik gözlüğü pazarda bulunuyor. Bunlardan bir tanesi sadece gözlük kısmının bulunduğu ve donanım olarak akıllı telefona ihtiyaç duyan sanal gerçeklik gözlükleri olurken, bunlar özellikle de akıllı telefon üreticileri tarafından sunulmakta.

Diğer taraftan bazı sanal gerçeklik gözlükleri de donanım bileşenlerini de kendi bünyesinde barındırırken, HTC Vive ve Oculus Rift bu yapı içerisinde yer alıyor.

Çok yakında oyun dünyasının önemli isimlerinden olan Sony, Playstation VR adı ile kendi sanal gerçeklik gözlüğünü sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni cihaz için bilgiler E3 2016'dan gelirken, cihazın çıkış tarihi ve fiyatı detaylandı.

Buna göre Sony, yeni sanal gerçeklik gözlüğü Playstation VR'yi Ekim 2016'da pazara sunulacak. Fiyatının ise Amerika Birleşik Devletleri'nde 399$ ve Avrupa'da da 399€ olacağını söyleyebiliriz. Kutunun içerisinde kamera ve kontrolcü de yer alacak.

Ayrıca Sony, sene sonuna kadar Final Fantasy XV, Resident Evil (Ocak ayında gelecek), X-Wing VR Mission for Star Wars: Battlefront, Batman: Arkham VR isimlerin yer aldığı 50'ye yakın oyunu da VR platformunda sunacak.

https://youtu.be/c18R6Sb97nM

Whatsapp