Sony'nin yeni PS4 versiyonu resmi olarak doğrulandı

Oyun segmentinin önemli isimlerinden olan Sony, yakında yeni bir PS4 versiyonu ile karşımıza gelecek.

Teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Sony'nin faaliyet gösterdiği alanlardan birisi de oyun segmenti olurken, Playstation oyun konsollarını sunuyor ve oyun konsolu pazarında da satış rakamları ile lider durumda. Son olarak firma 2013 senesi Kasım ayında Playstation 4 adındaki yeni nesil oyun konsolunu pazara sunmuştu.

Bir süredir, Sony'nin yeni bir Playstation 4 versiyonu sunacağı yönünde bilgiler gelirken, bu yeni versiyonda 4K çözünürlük desteğinin yer alacağı ifade diliyor.

Bu konuda şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama gelmezken, yeni nesil Playstation 4 konsol, resmi olarak Sony tarafından doğrulandı. Bu doğrulamanın ise oldukça önemli bir kişi tarafından, Sony Interactive Entertainment başkanı ve grup CEO'su Andrew House tarafından geldiğini de belirtelim.

Andrew House, ilerleyen dönemde her iki versiyonun da bir arada satışa sunulacağının bilgisini verdi. Oyunlar açısından bakıldığında tüm oyunlar standart PS4 desteğine sahip olacak ve ayrıca oyunların büyük bir kısmı yeni üst PS4 desteği sunacak.

Sony'nin yeni nesil PS4 versiyonunun ayrıca Neo kod ismi ile geliştirildiği de House tarafından doğrulanırken, 14 -16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan E3 2016'da bu yeni PS4 versiyonunun duyurulacağı ifade ediliyor. 

Fiyat açısından bakacak olursak eğer, 4K çözünürlük desteğine sahip olacak olan PS4'ün 350$ üstünde bir fiyat etiketi ile geleceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp