Sony'nin yeni akıllısı Xperia XR adı ile geliyor

IFA 2016'da duyurulacak olan Sony modeli Xperia XR adı ile gelebilir...

Sony, bir süredir yeni bir akıllı telefon modeli ile gündemde yer alıyor. Bu sene firmanın en önemli modelleri yeni Xperia X serisi olurken, bu yeni modeller Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance isimleri ile gelmişti ve tüm modeller de 5" büyüklüğünde ekrana sahipti. 

Ayrıca bu aileye bir başka model de Xperia XA Ultra adı ile gelirken, bu model ise diğerlerinden farklı olarak 6" büyüklüğünde dokunmatik ekran içeriyordu.

Sony'nin yeni bir cihazı F8331 model numarası ile ortaya çıkmıştı. Bu akıllı telefonun bazı teknik özellikleri Geekbench üzerinden gelirken, ayrıca akıllı telefonun görselleri de görünmüştü. 

Ayrıca Sony'den bir doğrulama geldi ve Eylül ayı başında düzenlenecek olan IFA 2016'da firma sahne almaya hazırlanıyor. Almanya, Barcelona'da 1 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyecek olan firma, bu yeni F8331 akıllısını duyuracak.

Yeni gelen bilgilere göre Xperia X ailesi içerisinde yer alacak olan akıllı telefonun Xperia XR olarak adlandırılacağı kaydedilmekte. Ancak yine de henüz kesin bilgilerin bulunmadığını da belirtelim.

Yeni cihaz Xperia X Performance'ın halefi olarak gelecek ve 5.1" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geleceği ifade edilirken, yonga seti olarak ise akıllı telefon gücünü dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden alacak ve ayrıca 4GB sistem belleği içereceği söyleyebiliriz.

Whatsapp