Sony'nin Katlanabilir Telefonu Transparan Olabilir

Son zamanlarda ortaya çıkmaya başlayan katlanabilir akıllı telefon sızıntılarına bir yenisi daha eklendi.

Önümüzdeki yıl akıllı telefon pazarında ciddi değişikliklerin yapılacağı bir yıl olacak gibi görünüyor. Çerçevesiz ekranlı akıllı telefonların tasarımlarının başka bir noktaya ulaşması beklenirken aynı zamanda katlanabilir akıllı telefonlarında önümüzdeki yıl kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki yıl ilk olarak 5G destekli 10 GB RAM belleğine sahip amiral gemilerinin duyurulması bekleniyor. Samsung ve LG gibi firmalar katlanabilir telefon konusunda birbiri ile rekabet halindeyken bu rekabete Oppo ve Sony gibi diğer akıllı telefon üreticileri de dahil olacak gibi duruyor.

Şuana kadar Samsung ve LG'nin katlanabilir telefonları hakkında çok fazla detaylı bilgi ortaya çıkmamış olsa da katlanabilir telefon fikri kullanıcılarda büyük bir heyecan uyandırıyor. Japon teknoloji devi Sony'de bu konuda rakiplerinden farklı bir yol izleyerek transparan ekran paneline sahip çift ekranlı bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Sony'nin çift taraflı ekrana sahip yeni telefonu diğer piyasaya sürülecek katlanabilir telefonların aksine saydam bir yapı ile geliyor. Bu sayede ekranın arkasıdna ne olduğunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Önde ve arkada çift ekrana sahip olacağı düşünülen cihaz saydamlık özelliği sayesinde farklı konularda kullanıcılara kolaylık sağlayabilir gibi görünüyor. Gelen raporlarda cihazın Kasım ayı içerisinde bir sertifikada ortaya çıktığı görülüyor.

Patent sayesinde gizemli Sony cihazının saydam ve opak ekran modları arasında geçiş yapabildiği bilgisi ortaya çıkmış oldu. Yani cihazı dilerseniz normal şekilde dilerseniz de saydam şekilde kullanabileceksiniz.

Kaynak: https://nl.letsgodigital.org/smartphones/sony-transparante-smartphone/

Whatsapp