Sony'nin iki akıllı telefonu olarak Xperia XA ve X Performance, ABD pazarında sunuldu

Sony'nin Şubat ayında duyurduğu akıllı telefonlardan ikisi daha ABD pazarında satışta...

Akıllı telefon pazarında yer alan önemli üreticilerden olan Sony, geçtiğimiz Şubat ayında yeni Xperia X ailesini duyurmuştu. Xperia Z ailesini sonlandıran ve bu yeni aileyi sunan firmanın cihazlarının hepsi 5" ekran ile geldi ve Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance adları ile sunuldu. Ancak bir süre önce 6" ekranlı Xperia XA Ultra da aileye dahil oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Xperia X akıllı telefon Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulmuştu. Gelen bilgilere göre diğer iki model olarak Xperia XA ve Xperia X Performance da ABD pazarında yerini aldı.

Her iki cihaz da büyük perakende satıcılardan Amazon ve Best Buy üzerinden satın alınabiliyor. Fiyat olarak baktığımızda ise Sony Xperia X'in fiyatı 699$ olarak belirlenirken, Sony Xperia XA ise 276$ fiyat etiketine sahip.

Diğer model Sony Xperia XA Ultra ise sunulmuş değil. Ancak bu akıllı telefonun da 24 Temmuz tarihinde satışa çıkacağı ifade ediliyor.

Sony Xperia XA, 5" büyüklüğünde 1280x720 piksel HD ekran, 2GB RAM, 16GB dahili veri kapasitesi, MediaTek Hlio X10 yonga seti, 13MP arka kamera, 8MP ön kamera, 2.300mAh batarya, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.

Sony Xperia X Performance ise 5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD ekran, 3GB RAM, 32GB dahili veri kapasitesi, 23MP arka kamera, 13MP ön kamera, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti ile gelmişti.

Whatsapp