Sony'nin gizemli bir akıllısı GFXBench'de göründü

Sony yakında yeni bir akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor.

Japonya'nın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Sony, bu sene yeni bir yapılanma ile karşımıza çıkarken, amiral gemisi Xperia Z serisi yerine Xperia X modellerini pazara sunuyor. Geçtiğimiz Şubat ayında resmi olarak duyurulan modeller Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance adları ile gelmişti. Bu yeni modellerin tümü 5" ekran içeriyordu.

Ayrıca bu cihazların ardından yeni bir Xperia X modeli daha gelirken, bu yeni cihaz diğerlerinden daha büyük olarak 6"ekran ile geldi ve firma tarafından Xperia XA Ultra olarak adlandırılmış.

Bu modeller ile gelen bir bilgi de firmanın Xperia Z, M, C ve E modellerini sonlandırdığı şeklindeydi. Ancak Xperia E5 olarak yeni bir model de firma tarafından geçtiğimiz şekilde doğrulanmıştı.

Sony'nin yeni bir akıllı telefonu daha ortaya çıktı. GFXBench veri tabanında görünen bu yeni akıllı telefon Sony 24UJ95LH34QX77B1 olarak görünürken, Sony Xperia X Performance ile oldukça benzer.

Teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, cihaz 5.1" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel Full HD olarak belirlenmiş. Bu yeni akıllı telefon gücünü ise Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden alıyor. 2.1Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci ile bu yonga seti geliyor.

Yeni cihazda sistem belleği 3GB olarak yer alırken, dahili veri kapasitesinin ise 32GB olarak belirlendiğini söyleyebiliriz. Ayrıca 21MP arka kamera ve 12MP ön kamera ile geliyor. 

Whatsapp