Sony'nin Android Nougat güncellemesi alacak cihazların tarihleri belli oldu

Sony'nin hangi akıllı telefon modelleri, ne zaman Android Nougat güncellemesi alacak?

Google, Ağustos ayı sonunda Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemini yayınladı. Daha önce yeni işletim sistemi sürümü ile akıllı telefon modellerini de sunan firma bu sene ise farklı davranmış ve sadece işletim sistemini sunmuştu. Ayrıca bu ay içerisinde ilk Android 7.0 Nougat''lı akıllı telefon ise LG V20 olarak duyurulmuştu.

Google'ın Android mobil işletim sisteminin kullanan firmalar, ayrıca daha önce sundukları akıllı telefonlar için Android 7.0 Nougat güncellemesi sunma çalışmalarına da başlarlarken, bu firmalardan bir tanesi de Sony olmakta.

Japonya merkezli firmadan daha önce Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak olan akıllı telefonların listesi gelmiş, ancak güncellemelerin bu cihazlar için ne zaman sunulacağına dair bilgi ise gelmemişti.

Sony Slovakya tarafından gösterilen bir sunum üzerinden ise Sony'nin akıllı telefonlarının n zaman güncelleme alacağına dair bilgiler geldi.

Buna göre Sony Xperia X Performance ve Xperia XZ adındaki modeller, Ekim ayı içerisinde ilk olarak güncellemeye kavuşacaklar. Daha sonra Kasım ayında Sony Xperia X ve X Compact adındaki akıllı telefonlar Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak. 

Sony'nin Xperia Z5 modelleri ve Xperia Z3+ yanı sıra Xperia Z4 Tablet de Aralık ayında bu yeni güncellemeye kavuşacak. 2017'nin başlarında ise Sony Xperia XZ ve Xperia XA Ultra için güncelleme gelecek.

Whatsapp